Datum: 06-12-2022 - 15:34
25
nov
'22
Drie kandidaten uit gemeente Noordwijk op lijst 'Water Natuurlijk Rijnland' bij komende waterschapsverkiezingen.
Geschreven door Water Natuurlijk Rijnland
Foto's Boelo Meijer

Drie kandidaten uit gemeente Noordwijk op lijst 'Water Natuurlijk Rijnland' bij komende waterschapsverkiezingen.

Sita Dewkalie is de lijsttrekker voor Water Natuurlijk Rijnland bij de komende waterschapsverkiezingen, op 15 maart 2023. De leden van Water Natuurlijk in onze regio hebben haar op 19 november gekozen en de kandidatenlijst voor de verkiezingen vastgesteld.  Dewkalie uit Leiden is momenteel fractievoorzitter voor Water Natuurlijk in de Verenigde Vergadering...

(de “gemeenteraad” van het waterschap) van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Zij heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor de verbetering van de waterkwaliteit, voor meer natuurvriendelijke oevers en biodiversiteit, het afremmen van bodemverlaging, afvang van plastic in het water en het verminderen van gebruik van wegwerpbekers.

Maar er is nog heel veel te doen. Dewkalie: “Het waterschap staat voor grote opgaven. Er is nog een lange weg te gaan voordat het oppervlakte-en grondwater schoon en ecologisch gezond is, herstel van natuur en biodiversiteit is keihard nodig en we moeten maatregelen nemen voor klimaatadaptatie. Dat alles vraagt om heldere keuzes en daar ga ik me de komende jaren maximaal voor inzetten.

Via uitgebreide communicatie wil Dewkalie ervoor zorgen dat de inwoners in onze regio, en vooral jongeren, meer oog krijgen voor het belang van een goede waterkwaliteit en waterhuishouding. Want dat gaat in de toekomst heel wat van ons vragen, aldus de lijsttrekker.

“Daarbij vind ik het belangrijk dat er een goede regeling blijft voor mensen met een laag inkomen. De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen. En vervuilers moeten meer gaan betalen."

Meer informatie: www.waternatuurlijk.nl/rijnland, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hieronder vindt u de kandidatenlijst, waaronder drie kandidaten uit de gemeente Noordwijk, van Water Natuurlijk Rijnland zoals vastgesteld door de ledenvergadering. 

Kandidatenlijst Water Natuurlijk Rijnland
1. Sita Dewkalie (Leiden)
2. Enrico van Dijk (Haarlem)
3. Annette Bearveldt (Driehuis)
4. Kees Buskermolen (Aalsmeer)
5. Charlotte Meiland (Noordwijkerhout)
6. Caro Verhart (Voorhout)
7. Mitchell Wiegand Bruss (Leiden)
8. Sabine Verschoor (Leiden)
9. Mart Waterval (Sassenheim)
10. Marc Minnee (Leiden)
11. Lieneke Arensman (Gouda)
12. Ton Duijndam (Leiden)
13. Maarten Abspoel (Haarlem)
14. Dick Gutlich (Noordwijk)
15. But Klaasen (Hoogmade)
16. Piet de Ruiter (Nieuw Vennep)
17. Corrie van der Laan (Noordwijkerhout)
18. Wil van Warderdam (Spaarndam)

Op de groepsfoto:
Staand v.l.n.r. Charlotte Meiland, Mitchell Wiegand Bruss en Sabine Verschoor, zittend Sita Dewkalie en Annette Bearveldt.