Datum: 08-12-2022 - 01:29
24
nov
'22
Lezers schrijven: Te absurd voor woorden, POSTNL brievenbussen Gieterij 31 verdwijnen.
Geschreven door Lezers schrijven.
Foto's Redactie BON

Lezers schrijven: Te absurd voor woorden, POSTNL brievenbussen Gieterij 31 verdwijnen.

In de rubriek 'Lezers schrijven' kunnen inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk hun mening geven over gebeurtenissen in ons dorp. Het plaatsen van een ingezonden item betekent niet, dat de redactie van BON de inhoud ervan onderschrijft. De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden items in te korten of niet te plaatsen en daarover kan niet worden gecorrespondeerd. U kunt uw item voor...

'Lezers schrijven' mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lezers schrijven: Te absurd voor woorden, POSTNL brievenbussen Gieterij 31 verdwijnen.

Al bijna 10 jaar staat er 2 brievenbussen op het terrein van Timmers Verpakkingen aan de Gieterij in Noordwijkerhout. Met name voor de bedrijven op het terrein van Gravendam een ideale plek om op de weg naar huis de post weg te kunnen brengen. Ook vele inwoners wisten de brievenbussen te vinden en ze zaten dan ook regelmatig overvol. En dan opeen 3 weken geleden is de gleuf afgesloten, met het bekende bordje “tijdelijk gesloten”. (zie foto's in de fotogalerij)

Voor het vuurwerk is het wel een aan de vroege kant dus wat zal er aan de hand zijn. Nu zou je denken dat POSTNL dan wel een berichtje zou sturen naar Timmers Verpakkingen om te laten weten wat er aan de hand, want iedereen kan zich wel voorstellen dat de klanten van POSTNL ook benieuwd zijn waarom ze dicht zijn en dat binnen gaan vragen. Maar wij weten niks en gaan dus maar even bellen met de klantenservice.

Wie moet je bellen, waar kan je heen met je vragen op de site van POSTNL, wie heeft er een antwoord….. Niemand! Je belt de verkeerde afdeling, je wordt 5 doorverwezen naar andere afdelingen maar niemand die je een antwoord kan geven op de vraag waarom de brievenbussen dicht zitten. Dan spreek je iemand die constateert dat de brievenbussen niet meer op de locatiewijzer staan van POSTNL en dat ze dan waarschijnlijk wel weggehaald zullen worden. Waarom is nog steeds niet duidelijk.

En dan opeens krijg je via via een flyer toegestuurd waarop staat dat er een pakket- en birevenautomaat geopend wordt op de Walserij. En daar staat ook op dat deze automaat de brievenbussen vervangt op de Gieterij 31. Ok, dus ze gaan weg en worden verplaatst naar de Walserij. Hoe moeilijk is het dan:
• om een briefje op de brievenbus te plakken met deze mededeling.
• Om even een berichtje te sturen naar Timmers Verpakkingen om je te bedanken voor het feit dat je 10 jaar je terrein beschikbaar hebt gesteld om de brievenbussen te plaatsen.
• Om de brievenbussen op de Gieterij pas af te sluiten als de nieuwe locatie op de Walserij geopend is

De flyer is ondertekend door POSTNL Customer Excellence BV (POSTNL uitstekende klantenservice BV). Geen idee waar dat Excellence op slaat, want deze manier van handelen past niet bij excellence, maar meer bij: ik heb geen idee hoe ik moet communiceren naar mijn klanten….

Voor alle duidelijkheid, de brievenbussen gaan naar Karwei op de Walserij, geen idee per wanneer maar dat zal POSTNL Customer Excellence BV wel weten.

Timmers Verpakkingen Gieterij 31.