Datum: 21-03-2023 - 21:49
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

23
nov
'22
Seniorenmiddag Victorkerk dit jaar een fantastisch feestweekend. (foto's)
Geschreven door Feestcommissie Victor seniorenmiddag
Foto's Feestcommissie Victor seniorenmiddag

Seniorenmiddag Victorkerk dit jaar een fantastisch feestweekend. (foto's)

Met het thema: ‘We zijn er weer!!’ werden afgelopen weekend, 19 en 20 november twee middagen aangeboden voor de senioren van de Victorkern die inmiddels de leeftijd van 77 jaar of ouder hebben bereikt. De afgelopen twee jaar was het vanwege de corona situatie niet mogelijk een Victor Seniorenmiddag aan te bieden, maar dit jaar bleek het gelukkig wél weer mogelijk. Het feestcommissie team had er weer heel veel zin in...

Voor een publiek van ongeveer 50 senioren per middag werd in tweevoud een gezellig en sprankelend feest gegeven. De feestcommissie had voor beide middagen alles weer tiptop in gereedheid gebracht om hun gasten in een feestelijke en gezellige ambiance te kunnen ontvangen. Genietend van een kopje koffie of thee, met daarbij een heerlijk gebakje, deed iedereen direct in een warme en gezellige sfeer komen.

Bij de start van het programma klonk uit de kelen van de aanwezigen allereerst het traditionele lied ter verwelkoming, deze keer met een feestmuts, een slinger en een fluitje en uiteraard de warme wens: voel je vooral thuis in dit Victorhuis en laten we er samen een leuke middag van maken, want we zijn er gelukkig weer.

De middag werd vervolgd met een grandioos optreden van André Rieu met zijn letterlijke strijkorkest, met daarbij zelfs een gastoptreden van zijn zus Andrea spelend op de mouwplank… een hilarische setting op de prachtige muziekklanken van Rieu.

Op de nog kabbelende golven van de strijkmuziek ging een tweede kopje koffie / thee met een versnapering er heel vlotjes en smakelijk in bij de aanwezigen.

Een tekst ‘door borelingen van rond de jaren vijftig’ over een tijd, zo heel anders dan het huidige tijdsbeeld, dat we heden ten dage zo heel anders weten.. wat toen kon en mocht is nu vaak echt niet meer voor te stellen… en die tekst maakte alle aanwezigen tot echte VIP’s… want ondanks alles ‘zijn we er toch maar mooi nog’.

De tijd van nu kent het probleem van overgewicht en dus was het tijd voor een gymnastiekles. Een hilarische les weliswaar, maar gelukkig wel met het beoogde effect… want het gewicht vloog er al klappend bij de goed gevulde dames af.

Tijd voor een borrel of een frisje, met een overheerlijke bitterbal. Dat gaat er altijd wel in. En uiteraard ook weer volop de gelegenheid om gezellig met elkaar te kletsen en contacten op te halen met mensen binnen de Victorgemeenschap.

Vervolgens kwamen er 5 zussen het podium op, de gezusters Neuzelaar.. zo triest, ze komen maar niet aan de man door hun wat vreemde neuzen. Een lachwekkend geheel. En daarna was er nog meer om te lachen.
Ouder worden komt vaak met gebreken en dan wordt het lopen soms een dingetje.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig de alom bekende rollators. Met deze rollators kunnen ouderen nog heel veel, zo bleek dan ook uit de rollatordans. Een gezellige bedoening op het podium, met doorzetten en veel oefenen, gaan de benen los achter die rollators.

Tussendoor uiteraard nog ruimte voor een tweede drankje en ook hierbij ontbrak de smakelijke bitterbal niet en waren tussendoor ook nog de stukjes kaas en plakjes worst langsgekomen. De daarop volgende liedjesmedley, ook een jaarlijks terugkerend onderdeel, bestond deze keer uit een aantal bekende liedjes van weleer en passeerden vele popnummers de revue.

Die bekende liedjes werden enthousiast door velen in de zaal meegezongen. En omdat een feest in Noordwijkerhout niet compleet is zonder het eigen volkslied, werd dit tot slot uit volle borst met elkaar op enthousiaste toon gezongen en beleefd.

De verdeling over twee middagen is een goede en prettige keuze gebleken. Het Victorhuis was beide keren een fijne plek waar senioren van de Victorkerkgemeenschap samen kwamen om met elkaar een gezellige middag te delen en eventuele zorgen of verdriet even naar achter te kunnen zetten en samen te genieten van een leuke, ontspannen Victormiddag.

Fantastisch om dit met en voor elkaar te kunnen doen! Dank aan alle betrokkenen die op welke wijze dan ook, deze middag tot een succes wisten te maken. Op naar volgend jaar, november 2023 voor dan de 20e editie van de Victor Seniorenmiddag.