Datum: 06-06-2023 - 08:23
21
nov
'22
ODI speelt blijspel: ’T IS NIET M’N BROER in Noordwijkerhout.
Geschreven door Toneelvereniging ODI
Foto's B. de Best

’T Is niet mijn broer' garant voor lachsalvo’s.

Afgelopen weekend heeft toneelvereniging ODI het publiek getrakteerd op een heerlijke middag / avond ongecompliceerd lachen. Het publiek genoot weer eens van een heerlijke voorstelling. Het eerst waren de senioren aan de beurt. Zij kwamen op speciale uitnodiging naar De Tijdelijke Schelft waar zij konden genieten van een lekker ouderwets lachstuk. En er werd ook veel gelachen. In de pauze werden zij verwend met een kopje koffie en sommigen werden..

daarna door ODI en de Stichting Met je hart weer thuisgebracht. Daarna volgden nog een avond- en een matineevoorstelling. Wat een genot om voor zulk leuk publiek te spelen. Tijdens de repetitie wordt ook best wel gelachen, maar als een zaal reageert op leuk gespeelde situaties, wordt het toneelspelen pas echt een genot. En er waren veel leuke situaties en verwikkelingen.

Allereerst alle typetjes. Alle dames waren heel anders. Van een domme flapuit (Helma v.d. Lans), een onzeker zenuwachtig typ (Annemieke Hoogeboom), een hautaine buurvrouw (Petra den Engelsen), een zweverig artistiek figuur (Trudy de Jong), een stevig in de schoenen staande tante (Gerda Prins), tot een recht voor z’n raap zuster (José Broekhof).

Een speciale dubbelrol was weggelegd voor Daniëlle de Jong. Zij speelde een vlot meisje in de huishouding dat al dansend de boel aan kant maakte en een stevig optredende agente die niet met zich liet sollen. Iedereen goed geregisseerd door Annette de Zwart.

Na de geslaagde voorstelling kon het publiek napraten onder het genot van een drankje, wat ODI in een gezellig ambiance in de tijdelijke Schelft zelf verzorgde. We zijn blij dat het weer mogelijk is na alle ellende van de afgebrande Schelft en de corona.

Nog niet in de gelegenheid geweest om te komen kijken en toch wel nieuwsgierig geworden? Laatste kans om het stuk te zien op zaterdag 26 november om 20.00 uur in De Duinpan in De Zilk, zaal open om 19.30 uur.

Verkoopadressen voor € 10,- : Suzanne’s Feestshop in de Havenstraat en M- Kappers. Of digitaal reserveren via: toneelverenigingodi.nl en wellicht ook aan de zaal.