Datum: 25-09-2023 - 05:06
20
nov
'22
Aankomst van Sinterklaas per boot in een koud en nat De Zilk. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Aankomst van Sinterklaas per boot in een koud en nat De Zilk. (foto's)

Op zondagmiddag 20 november zette Sinterklaas, onder helaas koude en natte weersomstandigheden, weer voet aan wal in De Zilk. Sinterklaas kwam samen met zijn Pieten per boot aan bij de steiger aan de Zuider Leidsevaart en werden ze welkom geheten door voorzitter Koen Vermeulen van Jeugdwerk De Zilk. Vervolgens maakte Sinterklaas per paard en koets, en voorafgaand door drumfanfare Altesa...

een rondrit door De Zilk. De stoet kwam na de rondrit een beetje nat en koud aan bij een gelukkig warme Duinpan. De Sint werd daar verwelkomd door locoburgemeester Roberto ter Hark en kinderburgemeester Kseniya Dessing. Alle drie hielden ze een toespraak voor een Duinpan vol met kinderen, ouders, opa's en oma's en werden er gezamenlijk Sinterklaasliedjes gezongen met muziek van Altesa.

Vervolgens kregen de kinderen nog de gelegenheid om Sinterklaas de hand te schudden, een tekening te geven, op de foto te gaan, maar ook om een liedje te zingen in de microfoon met de Hoofdpiet. Rond de klok van 16:00 uur werden Sinterklaas en zijn Pieten weer uitgezwaaid.