Datum: 06-12-2022 - 15:54
19
nov
'22
Lezers schrijven: Slechts 5 inwoners kern Noordwijkerhout aanwezig bij het VisieCafé.
Geschreven door Lezers schrijven.
Foto's Redactie BON

Lezers schrijven: Slechts 5 inwoners kern Noordwijkerhout aanwezig bij het VisieCafé.

In de rubriek 'Lezers schrijven' kunnen inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk hun mening geven over gebeurtenissen in ons dorp. Het plaatsen van een ingezonden item betekent niet, dat de redactie van BON de inhoud ervan onderschrijft. De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden items in te korten of niet te plaatsen en daarover kan niet worden gecorrespondeerd. U kunt uw item voor...

'Lezers schrijven' mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lezers schrijven: VisieCafé Noordwijkerhout

Beste inwoners, college, raadsleden,

Gisterenavond (17 november) bezochten mijn echtgenoot en ik het VisieCafé van de gemeente Noordwijk in de kantine van de VVSB in Noordwijkerhout. Het doel van deze bijeenkomst was dat inwoners vanuit de diverse kernen, konden meedenken over de toekomst van de gemeente Noordwijk over 20 jaar. Alle inwoners waren via lokale kranten en sociale media uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

Teleurstelling. Er waren slechts 5 inwoners van de kern Noordwijkerhout aanwezig. Hiervan 4 niet “echte Noordwijkerhouters”. Verder aanwezig: Alfons Morssink, fractievoorzitter van Partij voor de Inwoners. Sebastiaan Duivenvoorde fractielid CDA. Dhr. Vink, ondernemer Noordwijkerhout en nog een aantal andere raadsleden.

Als aanwezigen konden we stemmen over een aantal stellingen en waar het “botste”. De stellingen waren zeer abstract en lagen ver uit elkaar. Te noemen:
* Woning bonus versus groen.
* Parkeren versus stikstofreductie enz.
* Opwekken energie enz.

De uitkomsten van deze VisieCafé's zullen de grondslag zijn voor de omgevingsvisie 2.0 van de gemeente Noordwijk.

Wie ik mistte?
De jongeren, ik kan en wil niet beslissen over hun wensen m.b.t. hun toekomstig wonen en leven in Noordwijkerhout. Het is hun toekomst. Over 20 jaar ben ik er niet meer.

En de “echte Noordwijkerhouters" die via de tam tam vaak kritiek hebben op het beleid vanuit de gemeente maar er niet waren op deze avond..... 

Maar ook de inwoners met een allochtone achtergrond die straks over 20 jaar mede-inwoners zijn van Noordwijk. 

Wat niet klopt is dat de vertegenwoordigers vanuit de politiek, aanwezig op deze avond, mede hun stem konden laten horen. Dubbele pet op!

Reageren mag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..