Datum: 06-12-2022 - 14:07
17
nov
'22
Burgemeester Wendy Verkleij installeert 10 politiekids van de Regenboogschool.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Wendy Weijers

Burgemeester Wendy Verkleij installeert 10 politiekids van de Regenboogschool. (foto's)

Woensdagmiddag 16 november zijn 10 politiekids geïnstalleerd door burgemeester Wendy Verkleij, in het bijzijn van de wijkagenten Ilse en Stefan die het project grotendeels draaien. Uit groep 6/7/8 van de Regenboogschool uit Noordwijkerhout zijn 10 politiekids aangesteld. Het project draait erom dat kinderen worden ingeschakeld bij voorlichting over de geldende regels in hun woonomgeving. De aanpak is dat kinderen...

volwassenen aanspreken op de regels vanuit hun eigen belang en vanuit hun eigen beleving. Rondom de Regenboogschool is de verkeerssituatie een lastig aan te pakken probleem. Daarom werd gekozen voor politiekids vanuit de Regenboogschool.

Er worden acties rondom de school georganiseerd waarbij de kinderen begeleid worden door een politiesurveillant of een agent en door een ouder. Er worden dan flyers uitgedeeld die mede samengesteld wordt door de politiekids.

De aangemelde politiekids hebben een uitleg gekregen over het idee van politiekids en een aantal regels zoals o.a. politiekids helpen elkaar en pesten niet. Daarnaast krijgen ze een training en instructie over het aanspreken van volwassenen.

Bij een actie dragen de kinderen hun pet en een hesje waar ‘politiekids’ op staat. Als ze iemand aanspreken vertellen ze waar de actie over gaat, geven uitleg waarom iets belangrijk is en geven een flyer. Na afloop van een actie is er altijd een nagesprek over hoe alles verlopen is.

Kamila, Sam, Timo, Jonne, Marciano, Isabel, Wiktor, Zaira, Kaya en Nagham hebben vanmiddag aan de burgemeester beloofd, dat ze een goede politiekid zullen zijn, dat ze op elkaar vertrouwen, het goede voorbeeld geven en niet pesten. Daarna kregen ze allemaal een politiekids-pet en een hesje uitgereikt.

Op de groepsfoto staan alle kinderen, burgemeester Wendy Verkleij, wijkagenten Ilse van Dun en Stefan van der Niet, Jeugdboa Ria van Dijk, jongerenwerker Arnout Remmelwaal en meester Joran.