Datum: 02-10-2023 - 01:08
15
nov
'22
Burgemeester Wendy Verkleij feliciteert echtpaar Walter en Ria Wildöer - De Vreede met 60-jarig huwelijk.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Burgemeester Wendy Verkleij feliciteert echtpaar Walter en Ria Wildöer - de Vreede met 60-jarig huwelijk.

Burgemeester Wendy Verkleij toog dinsdagmiddag 15 november met een prachtige bos bloemen naar de Vlashoven, om het echtpaar Walter en Ria Wildöer - De Vreede te feliciteren met het heugelijke feit dat het 60 jaar geleden is dat ze in het huwelijksbootje stapten. Op 15 november 1962 gaf het bruidspaar elkaar het jawoord in Hillegom. De bruidegom Walter kreeg in 1961 een baan bij de DMN (De Machinefabriek Noordwijkerhout)...

op Gravendam en kon het echtpaar daardoor een jaar later een huis in de Prof. van Eijsingastraat in de Victorwijk betrekken. Walter heeft tot aan zijn pensioen 38 jaar bij de DMN gewerkt, in al die jaren heeft hij daar in diverse technische functies gewerkt.

Ria heeft de opleiding tot onderwijzers gevolgd en werd hoofd van de kleuterschool De Zonnebloem aan de Maandagsewetering en nam ze de taak over van zuster Godensia. Later heeft Ria ook nog als onderwijzeres op de Prinsenhof gewerkt.

De bruid Ria (84) is geboren in een gezin van 4 kinderen in Den Haag en de bruidegom Walter (84) is geboren in een gezin van 15 kinderen in Lutjebroek in Noord-Holland. Later verhuisde Ria met haar ouders naar Grootebroek en op de plaatselijke kermis leerde Ria haar toekomstige echtgenoot Walter kennen. Dit gebeurde bij de botsauto's waar Ria met Walter mocht meerijden en dat ruim 60 jaar volgehouden heeft.

Het diamanten echtpaar kreeg twee kinderen, zoon Walter en dochter Marianne en zijn in het gelukkige bezit van vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Na 18 jaar in de Prof. van Eijsingastraat gewoond te hebben, kochten ze een huis op de Vlashoven welke Walter eigenhandig tot een paleisje heeft omgebouwd.

Het echtpaar is nog steeds veel in de tuin te vinden en verzorgen daar de vogeltjes en vissen. Regelmatig trekken ze er nog steeds op uit, eerst jaren met hun caravan en de laatste jaren met een camper, om in heel Europa rond te trekken. Een hobby die ze samen 40 jaar gedeeld hebben is dansen, maar dat is sinds de corona er niet meer van gekomen.

Het feest voor het 60-jarige bruidspaar heeft afgelopen weekend plaatsgevonden in de Duinpan van De Zilk en daar heeft het diamanten echtpaar toch nog lekker kunnen dansen. De redactie van BON wenst het bruidspaar nog gezonde en gelukkige jaren met elkaar.