Datum: 02-10-2023 - 05:58
15
nov
'22
Rob Kool en Rob Arts nemen als 'Rob 2 for Gambia' deel aan de Rotary Challenge.
Geschreven door BON en Rob2 for Gambia
Foto's PR

Rotary Challenge reisverslag team 'Rob2 for Gambia' (6): Aankomst na 8825km bij eindpunt Lemon Creek in Gambia. (foto's + filmpje)

Rob Kool (gepensioneerd politieman) en Rob Arts (boswachter bij het AWD) uit Noordwijkerhout, nemen deel aan de Rotary Challenge. De start was op 21 oktober en Rob & Rob vormen daarbij het team 'Rob2 for Gambia'. Beide heren hebben in hun leven mooie reizen op andere continenten meegemaakt. Ze hebben gezien dat welvaart en welzijn een niet vanzelfsprekende zaak...

is. Heel veel mensen moeten iedere dag, 7 dagen in de week en 365 dagen in het jaar knokken voor hun bestaan. Kansen zijn er niet voor iedereen. Soms moet je wat geluk hebben dat iemand je een steuntje in de rug geeft om een stap in de goede richting te kunnen maken.

De deelname aan deze Rotary Challenge is voor de mannen de ultieme gelegenheid om mensen, via de opbrengst aan het goede doel Stichting Scholenplan Gambia van de Challenge, een steuntje in de rug te geven. Wat is er niet mooier om talentvolle jonge meiden te laten studeren om de kansen te vergroten in hun leven.

Anderzijds is een rit in 24 dagen en door 8 landen van ruim 7400 kilometer, eerst door Europa en daarna dwars door Afrika, één groot avontuur. Gedreven, beleven en laten leven zijn de sleutelwoorden voor deze Noordwijkerhouters. Klik hier voor meer informatieachtergrond

Rob & Rob gaan ons achterblijvers middels een reisverslag met foto's via Blik Op Noordwijkerhout op de hoogte houden over hun belevenissen, tijdens de lange reis naar en hun verblijf voor het goede doel in Gambia.

Rotary Challenge reisverslag team 'Rob2 for Gambia'.

Zondag 13 november: (6): Aankomst na 8825km bij eindpunt Lemon Creek in Gambia.
Zondagmorgen vroeg op, we moeten de groep inhalen. Maar voor we weg gaan hebben we aan een paar gasten van de lodge waar we geslapen hebben, onze overbodige spullen, die we niet terug naar huis mee kunnen, gegeven. Tent, luchtmatras, pannetjes etc. Ze waren er heel blij mee. Rond 11.30 uur sluiten we bij de groep aan. We werden met groot gejuich ontvangen, ze hadden enorm met ons meegeleefd.

Dan het laatste stukje van 75 km naar Lemon Creek, de finishlijn, met politie-escorte voorop. Een uur later dan gepland, maar dat is Afrika, rijden we het terrein van Lemon Creek op. Wat een onthaal familieleden, studenten, muziek, geweldig indrukwekkend. Het is een soort roes waar je in zit. Iedereen omhelst elkaar, er wordt gehuild en gelachen. We sluiten onze vrouwen in onze armen.

Wat een ontvangst wat een moment, iets om nooit meer te vergeten. Het is de reis van ons leven geweest, een echte challenge, een rit van bijna 9000 km (8825), het is mooi, het is moeilijk, het is één en al ontdekking en uitdaging, maar wat hebben we er van genoten. 

Komende zaterdag is de veiling van de auto’s, we gaan nu eerst even bijkomen en lekker op het strand liggen. De gestrande auto is opgehaald. Dank voor alle steunbetuigingen, dank aan onze sponsors en dank aan alle lieve mensen die een geldelijke bijdrage hebben geleverd.

Filmpje aankomst eindpunt Lemon Creek Gambia en foto's hieronder in de fotogalerij.

Eerdere reisverslagen met foto's:

06-11 t-m 13-11-2022: (5) Van Mauritanië naar Gambia.

30-10 t/m 05-11-2022: (4) Van Marokko naar Mauritanië.

25 t/m 29-10-2022: (3) Reis door Marokko met een klein ongelukkie.


25-10-2022: (2) Klaar voor de oversteek naar Afrika.

21-10-2022: (1) De start van de 7400 km naar Gambia.

22-09-2022: Rob Kool en Rob Arts nemen als 'Rob 2 for Gambia' deel aan de Rotary Challenge.