Datum: 02-10-2023 - 20:32
15
nov
'22
Bestuurder vlucht na auto te water op de Zilkerbinnenweg De Zilk. (foto's+filmpje)
Geschreven door Redactie BON
Foto's + filmpje Wendy Weijers

Bestuurder vlucht na auto te water op de Zilkerbinnenweg De Zilk. (foto's+filmpje)

In de nacht van maandag 14 november op dinsdag 15 november is in de Zilkerbinnenweg in De Zilk een auto te water geraakt. Een voorbijganger ontdekte de auto op z’n kant in de sloot en belde de hulpdiensten. Diverse eenheden van de politie en brandweer, waaronder een duikteam, en een ambulance kwamen ter plaatse. Na onderzoek door het duikteam bleek dat er in de auto en in de sloot geen personen zaten of lagen en waren er...

sporen te zien dat er mogelijk een persoon via een kapot geslagen raam de auto was uitgeklommen en er vandoor was gegaan. De politie is gaan zoeken en kon even later een man aanhouden die via de Delfweg richting Lisse was gelopen.

Zij hebben de man mee terug genomen waarna hij is nagekeken in de ambulance. Hij is verder niet gewond geraakt, waarop de politie hem heeft aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

In de auto trof de politie een motor aan die mogelijk van diefstal afkomstig is. Daarnaast heeft de bestuurder de plaats van het ongeval verlaten. De politie gaat de zaak verder onderzoeken.

Een bergingsauto van de politie is ter plaatse gekomen en heeft de auto uit de sloot getrokken en mee genomen.

Meer foto's en filmpje op 112 Duin- en Bollenstreek.