Datum: 03-12-2022 - 14:03
Aanbiedingen met (weekend)voordeel 
op de BON-actiepagina, klik hier.

 

13
nov
'22
Competitiewedstijd voetbalseizoen 2022/2023 VVSB uit Noordwijkerhout in derde klasse zondag.
Geschreven door Stefan vd Burg
Foto's Redactie BON

VVSB beslist wedstrijd tegen DEM in tien minuten. (uitslagen + stand)

VVSB toonde zich op zaterdagavond in Beverwijk zeer effectief in het eerste kwartier na rust. Drie snelle doelpunten achter elkaar van Leroy George, Danny Bakker en Richelo Fecunda zorgde ervoor dat de wedstrijd al vroeg in het slot werd gegooid. DEM deed nog wel wat terug via Timo Wolters, maar Ian van Otterlo zorgde ervoor dat voor VVSB de marge weer vergroot werd. In de slotminuut werd het nog 2-4 wat een spectaculaire tweede helft deed doen eindigen...

In de eerste helft golfde het spel wat op en neer en kregen beide ploegen wat mogelijkheden. De grootste kans was voor Ian van Otterlo, maar de diepgaande middenvelder schoot oog in oog op de vuisten van doelman Ivan Aragones Gomez. Na een kwalitatief minder tweede kwartier van de wedstrijd, namen de kansen in het laatste kwartier van de eerste helft weer toe. Zo schoten Van Otterlo en Max Ossendrijver op de doelman van DEM en was het Timo Wolters die doelman Ruben Valk testte.

In de tweede helft kwam VVSB voortvarend uit de startblokken en was het binnen 5 minuten raak. Een vrije trap van 22 meter werd met veel gevoel getrapt door Leroy George. De gelegenheidsaanvoerder liet de bal vlak voor het doel flink dalen en schoot dus zo over de doelman van DEM heen.

Hierna wist Jesse van Nieuwkerk niet voor een snelle 0-2 te zorgen, maar deed Danny Bakker dat in tweede instantie wel. Nadat de middenvelder van VVSB eerst tegen de lat aanschoot, was het een kleine twee minuten later wel raak.

Het was Van Otterlo die de aanval aan de linkerkant opzette en de bal laag voor het doel gaf. De teruggetrokken bal kwam voor de voeten van Bakker die met een schot opnieuw over doelman Aragones Gomez schoot. De koek was nog niet op voor VVSB. Een fraaie aanval over de linkerkant via Jermano Lo Fo Sang kwam panklaar voor de voeten van Richelo Fecunda die met zijn links voor de 0-3 na ruim 60 minuten zorgde.

VVSB nam na de 0-3 wat gas terug en DEM profiteerde hiervan. Nadat de thuisploeg eerst twee keer op de lat had geschoten was driemaal scheepsrecht. Timo Wolters schoot van dichtbij de 1-3 binnen. De paars-gele formatie nam hierna weer het heft in eigen handen, maar zag de kopbal van Van Nieuwkerk gered worden door de doelman.

Met nog een paar minuten op de klok werd Van Otterlo maar weer eens de diepte ingestuurd. Een handig duwtje tegen zijn directe tegenstander zorgde ervoor dat de VVSB’er alleen op de doelman af kon gaan. Met een subtiel balletje in de lange hoek was de 1-4 een feit.

Nadat Lars Rauws het veld met een blessure moest verlaten, mocht ook Jord Aanhane zijn officiële debuut in VVSB 1 maken. Samen met zijn ploeggenoten moesten zij nog wel één tegentreffer incasseren. Uit een hoekschop kopte Bryan Herreaz Gallego de 2-4 eindstand op bord.

Door de overwinning op DEM blijft VVSB op een 2e plaats staan in achtervolging op koploper ADO’20. Deze achtervolging wordt aanstaande zaterdag hervat met een thuiswedstrijd tegen HSC’21. Aanvang is 18.00 uur op Sportpark de Boekhorst.

DEM – VVSB 2-4: 49. George 0-1, 59. Bakker 0-2, 61. Fecunda 0-3, 70. Wolters 1-3, 83. Van Otterlo 1-4, 90. Herreaz Gallego 2-4.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout, Max Ossendrijver, Jelmer Vijlbrief, Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws (87. Jord Aanhane), Danny Bakker, Ian van Otterlo (87. Mike Bekooij); Leroy George, Jesse van Nieuwkerk (79. Jayson Halman).

Tekst: Stefan van den Burg