Datum: 06-12-2022 - 16:21
12
nov
'22
Zonnige Sinterklaasintocht met heel veel kinderen in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Zonnige Sinterklaasintocht met heel veel kinderen in Noordwijkerhout. (foto's)

Onder bijna voorjaarsachtige weersomstandigheden met een heerlijk zonnetje, bezochten Sinterklaas en zijn Pieten vandaag Noordwijkerhout. Dit keer konden ze niet in de haven (bij De Schelft) aanleggen want die was door omstandigheden helaas is gesloten! Het was even snel een oplossing bedenken voor de Pieten, maar gelukkig hielp de firma Hogervorst op de Schippersvaartweg daarbij (zie eerder filmpje op BON)....

Zij stelden een mooie tractor beschikbaar en voorop stond een grote versierde kuubkist, waar de Sint en één van zijn Hoofdpieten relaxed op een bankje konden plaatsnemen zodat de intocht toch nog kon plaatsvinden.

Na een hartelijk ontvangst door burgemeester Wendy Verkleij en kinderburgemeester Kseniya Dessing op het bordes van het voormalige gemeentehuis in Noordwijkerhout, ging de Sint en zijn gezelschap op weg voor een rondrit door het centrum van ons dorp.

Mede door het mooie weer was het extra druk met heel veel kinderen langs de route. De Sint stapte regelmatig uit de kuubkist van de tractor om een stukje te lopen en de kinderen persoonlijk te begroeten en ook om met ze op de foto te gaan.

Mooi dat de Sint en zijn Pieten weer in het land zijn, de schoenen van de kinderen kunnen weer gezet worden. En nu maar hopen dat er de volgende ochtend wat leuks of lekkers inzit....

De Sinterklaasintocht werd mogelijk gemaakt door Noordwijkerhout Centrum.