Datum: 02-10-2023 - 20:49
13
nov
'22
Nieuw carnavalsseizoen uitbundig van start gegaan op 11-11 bij de Kaninefaaten in 'Tijdelijke Schelft'. (update foto's + filmpje OG3NE)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON / Filmpje Flashlight Fotografie

Nieuw carnavalsseizoen uitbundig van start gegaan op 11-11 bij de Kaninefaaten in 'Tijdelijke Schelft'. (update foto's + filmpje OG3NE)

In een uitverkochte 'Tijdelijke Schelft' is met het galafeest van de Kaninefaaten op de Elfde van de Elfde, het nieuwe carnavalsseizoen 2022-2023 uitbundig van start gegaan in Kokkerhout. Er stond een vol en leuk programma op het podium voor een volle zaal, met de super enthousiaste coverband Crazyhouse Collective, de populaire meidengroep OG3NE en de gezellige zanger...

Theodoor (invaller voor de zieke zanger Alex). Natuurlijk was er ook genoeg eigen inbreng van de carnavalsvereniging De Kaninefaaten zelf op deze vrijdagavond, waaronder de junioren en senioren dansgardes en blaaskapel de Koetillers.

Om 23.11 uur werd het tijd voor het aftellen naar de start van het nieuwe carnavalsseizoen. Dit keer geen nieuwe Prinsenparen, maar dat geldt dit jaar voor alle carnavalsverenigingen in Noordwijkerhout en De Zilk.

Want na een coronajaar met maar een klein aantal activiteiten in het carnaval van 2022, krijgen de huidige Prinsenparen nogmaals de gelegenheid om te kunnen genieten van een echt carnavalsjaar als Prins en Prinses.

Voor de Kaninefaaten zijn dat Prins Heen-en-Weer en Prinses Ciclista, voor de Babyfaaten Prins Jubel en Prinses Emerald. Voor de 55-jarige Duinkonijnen uit De Zilk zijn dat Prins Smokey en Prinses Twenty en voor de Dwergknijnen Prins Sonic met zijn Prinses Sterretje.

Bij de Keiebijters gaan Prins Chapeau en Prinses Ciconia nog een jaartje door en de Tulpkabouters hebben hier op BON aangegeven dat ze vanaf nu zonder een Prinsenpaar door het carnavalsleven gaan.

Tijdens het zingen van het lied "Zullen we het nog een keertje overdoen" door Prins Heen-en-Weer en Prins Jubel, verschenen alle Prinsenparen van de carnavalsverenigingen op het podium voor de start met vuurwerk van het nieuwe carnavalsseizoen in Kokkerhout.

Vervolgens waren het zanger Theodoor en de coverband Crazyhouse Collective, die de avond nog een bijzondere lekkere feestelijke swing gaven. 11-11 in Kokkerhout en een mooie start van het nieuwe carnavalsseizoen....