Datum: 06-12-2022 - 15:05
11
nov
'22
Gildeslager Klein genomineerd voor 'Traiteur van het jaar'.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Gildeslager Klein genomineerd voor 'Traiteur van het jaar'.

Gildeslagerij Klein aan de Van der Weijdenlaan is onlangs genomineerd voor  'Traiteur van het jaar'. Dat betekent dat de traiteurproducten van Gildeslagerij Klein zich kunnen meten met de beste ambachtelijke slagerijen in Nederland. Op 23 januari 2023 wordt bekend gemaakt of deze nominatie leidt tot een provinciale- of landelijke titel. De titel 'Traiteur van het jaar' wordt uitgegeven door Stichting het Worstmakersgilde, die zich ten doel stelt het ambacht van de slager hoog te houden. In het afgelopen voor- en najaar is een groot aantal...

producten afgehaald bij slagerij Gildeslagerij Klein. Deze zijn, samen met de producten van ruim 150 collega slagers, gekeurd door keurmeesters van het Worstmakersgilde. “Tijdens de keuringen beoordelen we de producten op vele vaktechnische aspecten, waarbij we de consument centraal stellen.” aldus hoofdkeurmeester Jos Pinckaers.

Sinds vorig jaar werken de slagers van Het Worstmakersgilde en Uw Slager samen, waardoor het aantal slagerijen dat meedoet met deze keuringen hoger is dan voorgaande jaren. Pinckaers: “We hebben heel erg veel lekkere en goede producten voorbij zien komen. Als je vervolgens genomineerd bent voor de titel, is dat een groot compliment voor de kwaliteit van de producten die je als slager maakt!”

Genomineerd zijn betekent niet dat je automatisch wint. In de komende periode zullen er wederom producten van Gildeslagerij Klein gekeurd worden. Een spannende tijd voor slager Cor Markwat en zijn medewerkers, want de uitslag wordt pas op 23 januari 2023 bekend gemaakt. Nog even wachten dus.

Het team van erkende keurmeesters bestaat uit gecertificeerde slagers en oud-slagers. Zij beoordelen producten als worst, vleeswaren en maaltijden op vakmanschap, geur, smaak, versheid en hygiëne.

Albert-Peter Veldkamp van Uw Slager: “Ambachtelijke slagers mogen dan trots zijn op hun oorkonde, ze zijn vooral trots op het grote scala aan producten die ze zelf maken. Voor consumenten is het bovendien prettig om te weten hoe en waar hun producten vandaan komen, een groot goed.”