Datum: 06-12-2022 - 14:36
10
nov
'22
Geweldig openluchtconcert van Coverorkest Jeanne bij 15e Kaagrace. (foto's)
Geschreven door St. Jeanne d’Arc
Foto's Redactie BON

Leerlingenorkest St. Jeanne d’Arc wint 3e prijs op het SAStiVAL 2022.

Na de winst en een promotie naar categorie 3/4 van het SAStiVAL 2021 deed het Leerlingenorkest van Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc onder leiding van Daphne Heins en Bas Geerlings op zaterdag 5 november jl. in Noordwijkerhout mee aan het SAStiVAL 2022. Dat werd meteen een groot succes! Na een geweldig optreden en een spannende jurering wonnen zij de 3e prijs in categorie 3/4. Trots en blij namen de leerlingen en dirigent...

de prijs en de wisselbeker in ontvangst. Met een mooi juryrapport prees de jury het Leerlingenorkest met hun intonatie, ritmiek, dynamiek en presentatie. Een geweldig resultaat.

Spannend Voor een aantal leerlingen uit het Leerlingenorkest was het hun eerste officiële festival. Best wel spannend want een professionele jury beoordeelt het orkest. De leerlingen gaven een geweldig optreden en alle spanning viel van hun schouders toen het geweldig resultaat bekend werd gemaakt. Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc is ontzettend trots op haar leerlingen.

Het SAStiVAL is een festival voor Leerlingenorkesten, dat jaarlijks plaatsvindt op de eerste zaterdag van november. Het wordt georganiseerd door Christelijke Harmonievereniging Crescendo uit Sassenheim. Ieder orkest speelt een zelf in te vullen programma van 20 minuten en kiest hieruit een te beoordelen werk.

Naast dit werk wordt ook de algemene uitvoering meegenomen in de beoordeling, welke wordt gedaan door een onafhankelijke, professionele jury. Ieder orkest krijgt van hen een opbouwend verslag van het optreden.

Lijkt het jou ook wel wat? Zo’n gezellige muzikale dag en samen gaaf muziek maken? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste leden! Kijk op www.stjeannedarc.nl  voor meer informatie.