Datum: 02-10-2023 - 10:00
08
nov
'22
Paul en Joes lopen met succes de marathon van New York City. (foto's+filmpjes)
Geschreven door BON / Paul Jansen
Foto's en filmpjes PR

Paul en Joes lopen met succes de marathon van New York City. (foto's+filmpjes)

Op 29 oktober melden we u op BON dat de Noordwijkerhouters Paul Jansen en zijn vriend Joes van 't Leven, op 6 november zouden deelnemen aan de marathon van New York City. Natuurlijk voor de sportieve uitdaging, maar ook om geld op te halen het goede doel ´Spieren voor Spieren´. Het enthousiasme van de vrienden raakte ook enkele lokale ondernemers waarmee Paul al jaren bevriend is via De Kaninefaaten...

One2Track, SERCOM, Café Van der Geest, Van A tot Gerrit, Edwin Dobbe Tuinen en Putman Installaties. Zij sloegen de handen ineen en sponsorden Joes en Paul met een prachtig hardloopoutfit en trainingspak.

Hierbij het verslag van Paul: over de succesvolle deelname aan de marathon van New York City.

Met een marathon in de benen kijken Joes en ik "the day after" terug op een fantastische week en wedstrijddag in New York. Wat een levendige en boeiende stad blijft New York! Futuristische wolkenkrabbers afgewisseld met historische panden, dure appartementsgebouwen versus dorpsachtige straatjes, hotdog kraampjes tegenover fancy restaurants. New York biedt het allemaal en blijft in ontwikkeling. Over een paar jaar kan een braak liggend terrein of oude vismarkt zomaar een bruisend gebied zijn geworden.

Terug naar de marathon! Het was natuurlijk afzien, te meer het onze eerste marathon was en wij niet konden bogen op enige ervaring in dezen. Dat het pittig zou worden stond bij voorbaat wel vast met de vele omhoog lopende straten (hoogteverschil) en de 5 bruggen die we moesten oversteken. De temperatuur (naar verluidt waren de afgelopen dagen de warmste novemberdagen ooit in New York) maakte het extra uitdagend. Maar het was bovenal fantastisch in meerdere opzichten: de voor ons uit Noordwijkerhout meegereisde supporters Marjolijn, Arjan, Andre en Daniel.

Het publiek wat met enorm veel enthousiasme je naam luidkeels scandeert, de vele muziekbandjes die voor een extra morele boost zorgen, de langs het gehele parcours staande kraampjes van de organisatie met sportdrank en water, de vele vrijwilligers die altijd en overal voor je klaar stonden, enz. De marathon van New York is een hele belevenis op zich. Mocht je er over nadenken om een keer een marathon te gaan lopen, dan kunnen wij deze absoluut aanraden!

Als typische beginners ben je dan misschien van tevoren teveel bezig met het denken aan de tijd die je wil gaan lopen en is te snel starten iets waar ervaren marathonlopers continue voor waarschuwen. Zij 'waarschuwen' dikwijls ook dat de marathon pas echt begint vanaf ca. 30 km. Maar wij beiden hebben kracht en karakter getoond tijdens de tocht door de 5 wijken (boroughs) van New York City. We mogen trots zijn op onze prestaties! Joes finishte in een tijd van 03:59:43 en ik in 03:34:12.

Als trotse Kokkerhouter en Kaninefaat was het voor mij heel bijzonder om met de Kaninefaaten vlag het laatste stukje naar de finish te lopen. Ondertussen staat de teller voor Spieren voor Spieren op bijna 1200 euro. Iedereen die gedoneerd heeft willen wij hiervoor enorm bedanken!

Met enkel pijntjes hier en daar (doch veel minder dan verwacht) kijken wij dus terug op een zeer geslaagd avontuur! We hebben het geflikt in de stad van Frank Sinatra, The City That Never Sleeps!!!

Met sportieve groet,
Paul Jansen

* Filmpje deelname Joes van ´t Leven.

* Filmpje deelname Paul Jansen.

* Filmpje Paul Jansen met de vlag van de Kaninefaaten.