03
nov
'22
Actie voor BuurtAED op Brittenhuis in de wijk Zeeburg een groot succes.
Geschreven door Redactie BON
Foto's PR

Actie voor BuurtAED op Brittenhuis in de wijk Zeeburg een groot succes.

Op de schuurmuur van Brittenhuis 52 hangt sinds kort een AED in de wijk Zeeburg. Annita Koch startte afgelopen september een actie om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform www.BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. Initiatiefneemster van de actie Annita Koch op Brittenhuis: “Wanneer elke seconde telt!...

Ik vind het belangrijk dat er meer AED’s op openbare plekken en in wijken komen te hangen. Zo kan er sneller hulp verleent worden en kunnen levens worden gered". 

Annita geeft aan heel blij te zijn met de komst van de AED, het geld was binnen 17 dagen bijeengebracht door buurt- en wijkbewoners. Ze wil graag alle gevers bedanken voor hun bijdrage aan de AED.

Je kunt natuurlijk ook voor jouw eigen wijk een actie starten voor de komst van een AED. Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats.

De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 25.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu.

Op dit moment zijn in Nederland meer dan 20.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er bijna 15.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en zie wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl.