Datum: 31-03-2023 - 18:36
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!
Klik hier voor alle (weekend)acties!

 

02
nov
'22
Arriva blijft ook in 2023-2024 busvervoerder in Zuid-Holland Noord.
Geschreven door Gemeente Noordwijk
Foto's PR

Lang gekoesterde wens in vervulling: buslijn 57 krijgt halte bij station Voorhout.

Raadsbrief wethouder Ter Hark: Het concept vervoerplan Zuid-Holland Noord 2023 is door de provincie Zuid-Holland vastgesteld. In dit Vervoerplan 2023 is de uitwerking van het ‘Overzicht beoogde wijzigingsvoorstellen openbaar vervoer dienstregeling 2023 Zuid-Holland Noord’ aangegeven. De dienstregeling 2023 (de uitwerking van dit vervoerplan) is de eerste dienstregeling na twee moeilijke jaren voor het openbaar vervoer in onze regio...

Bovendien is 2023 het eerste jaar van de nood-concessie 2023-2024 ter overbrugging van de aflopende concessie in december 2022 en de nieuwe concessie vanaf december 2024.

Station Voorhout
Voor de gemeente Noordwijk (en voorheen gemeente Noordwijkerhout) gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Doordat 29 augustus jl. de Noordelijke Randweg van Voorhout is opengesteld, rijden buslijnen 57 en 385 met ingang van de nieuwe dienstregeling 2023 een andere route in Voorhout.

Ook worden twee nieuwe haltes aangelegd: Voorhout - Hooghkamer en Voorhout - Station. Dit heeft positieve gevolgen voor de lijnvoering van de buslijnen 57 (voor Noordwijkerhout) en 385 (voor Noordwijk) door Voorhout en dus ook voor reizigers van en naar Noordwijk en Noordwijkerhout.

Door het realiseren van een bushalte direct bij het station Voorhout is de lange overstap die voorheen vanaf de Schoutenlaan gemaakt moest worden (circa 600 meter) eindelijk verleden tijd. Het is voor reizigers van en naar Noordwijkerhout een aanzienlijk kortere overstap tussen de bus en trein.

Vanuit de kern Noordwijk gaat buslijn 385 over de pas geopende Randweg Voorhout rijden. Hierdoor rijden bussen niet meer door de drukke Herenstraat (winkelstraat) in Voorhout.

Hoogachtend,
R. (Roberto) ter Hark wethouder