Datum: 03-12-2022 - 13:22
Aanbiedingen met (weekend)voordeel 
op de BON-actiepagina, klik hier.

 

02
nov
'22
ValOpShop popt op in De Zilk.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

ValOpShop popt op in De Zilk.

Op een positieve manier bij fietsers aandacht vragen voor een goede zichtbaarheid in het verkeer als het donker is. Dat kenmerkt de campagne ValOpShop. Het team popt voor het eerst op in De Zilk in gemeente Noordwijk. De ValOpShop is een popupactie die onder andere de regio Holland Rijnland de aandacht opeist. In alle vroegte of juist in de avondspits duiken er opvallende busjes op in het verkeer....

Maar alleen als het donker is. Het campagneteam deelt ter plaatse kadootjes uit aan fietsers die goed zichtbaar zijn. De ValOpShop is op 9 november in De Zilk. Van 16.30 tot 20.00 uur bij voetbalvereniging Van Nispen.

Nadenken over gedrag
Otto van de Sanden van het bureau dat de actie uitvoert: Met de ValOpShop belonen we goed gedrag. We vragen fietsers even te stoppen. Hebben ze het licht aan? Dan mogen ze in de ValOpShop gratis iets leuks uitzoeken.

Een fluorescerend hesje, een lampje, reflector, een lichtgevend ventiel… Hebben ze geen licht? Ook dan hebben we een iets. Maar het belangrijkste is dat we met de fietsers in gesprek gaan en ze zelf laten nadenken over hun gedrag.

Net even anders
Van de Sanden: Licht aan in het donker; daar kun je niet genoeg op hameren. Daarom is het goed dat er allerlei acties zijn om zichtbaarheid te promoten. Wij doen het alleen net anders. Geen belerend vingertje of een tik op de vingers maar juist een beloning.

Meer lezen
Hier vind je meer informatie over de campagne ValOpShop.