Datum: 06-06-2023 - 08:43
29
okt
'22
Vrijdag 28 oktober kerkenveiling H. Hartkerk De Zilk.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Druk bezochte kerkenveiling H. Hartkerk De Zilk met mooi resultaat.

Na 2 jaar digitaal/schriftelijk veilen in verband met corona, kon het comité kerkenveiling van de H. Hartkerk in De Zilk dit jaar gelukkig weer een live veiling organiseren. Op vrijdagavond 28 oktober werd er weer in een vertrouwde Duinpan door de veilingmeesters, de heren Verkade en Smit, maar liefst 448 kavels geveild. Het thema van de kerkenveiling 2022 was 'Trouw aan ons kerkgebouw', waarbij de opbrengst van de kerkenveiling natuurlijk bestemd is voor...

de onderhoudskosten van de kerk. Een klein deel van de opbrengst gaat naar een goed doel welk project door een Zilker is geïnitieerd.

Het aanbod van kavels was weer zeer divers met bijzondere, spectaculaire, smakelijke, praktische, sportieve en fleurige items. Om er maar een paar te noemen: Nordman kerstbomen, restaurantbonnen, super amaryllissen en hyacintenarrangementen, taarten, dozen wijn, paling en paardenworst.

Maar ook bijzondere kavels waren een aantal litho’s, 4 zeer oude Katholieke illustraties, een 8-gangen diner inclusief drankjes voor 2 personen op vrijdag 7 juli 2023 bij Hans Meskers in de druivenkas en 2 maanden gratis sporten bij Gymnastiekvereniging Van Nispen. 

Aan eind van de avond kon de veilingcommissie een mooie opbrengst van maar liefst € 54.260,- (2019 > € 61.322,-) bekend maken. De eerste prijs van de loterij werd gewonnen door mw. Broekhof (reischeque t.w.v. € 450,-), de tweede prijs door de fam. Jansen (diner Het Oude Dykhuys) en de derde prijs viel bij de fam. M. van Saase (theaterbon t.w.v. € 150,-).

Een woord van dank door Pastoor Bosma en kerkenveiling-voorzitter Peter Heemskerk aan alle vrijwilligers, de vele kopers en ook aan alle gulle gevers van de 448 kavels.