Datum: 03-12-2022 - 13:16
Aanbiedingen met (weekend)voordeel 
op de BON-actiepagina, klik hier.

 

29
okt
'22
Paul en Joes lopen de marathon van New York City voor 'Spieren voor Spieren'.
Geschreven door Paul Jansen
Foto's Redactie BON

Paul en Joes lopen de marathon van New York City voor 'Spieren voor Spieren'.

Nog één week en dan gaat het eindelijk gebeuren op zondag 6 november in New York City! Vele trainingsuren maken dat ik, Paul Jansen uit Noordwijkerhout, helemaal fit ben voor de loop van mijn leven. Het begon allemaal vorig jaar. Na mijn 39e verjaardag realiseerde ik mij dat ik het opvolgende jaar (2022) de 40 zou gaan aantikken. Op zijn Amerikaans gezegd: "You've gone up the hill for 40 years, now 40 more years down the hill"!...

Om deze bijzondere mijlpaal in mijn leven te markeren ging ik nadenken over een mooie uitdaging. Reizen is een grote passie van mij, dus een activiteit in het buitenland lag direct voor de hand. Daar ik ook graag sport kwam ik al gauw uit bij een marathon. Beetje Googlen leert al gauw dat er maar 1 marathon in de wereld algemeen wordt aangeduid als 'de marathon der marathons': New York City.

De meest aansprekende stad ter wereld dankzij haar vooraanstaande positie op het gebied van business, politiek, film, muziek, mode, literatuur, enz. Niet voor niets wordt New York omschreven als de onofficiële hoofdstad van de wereld. Wie kent de beroemde skyline van (lower) Manhattan niet met die iconische wolkenkrabbers?

Nadat ik mij had aangemeld bij een Nederlandse marathonreisorganisatie en ik over mijn avontuur begon te vertellen bij familie, vrienden en collega's heb ik vervolgens 2 vrienden aangestoken met het 'marathonvirus'. Een van die vrienden is Joes van 't Leven, net als ik een echte Noordwijkerhouter.

Mijn enthousiasme raakte ook enkele lokale ondernemers waarmee ik al jaren bevriend ben in het kader van carnavalsvereniging De Kaninefaaten: One2Track, SERCOM, Café Van der Geest, Van A tot Gerrit, Edwin Dobbe Tuinen en Putman Installaties, 

Zij sloegen de handen ineen en sponsoren Joes en mij een prachtig hardloopoutfit en trainingspak. Men denkt straks in New York vast dat wij professionele atleten zijn! John, Jan-Willem, Pieter, Gerard (Gerrit), Edwin en Patrick zijn wij hier zeer dankbaar voor!

Graag vraag ik hierbij nog even aandacht voor het goede doel waar ik mij deze marathon voor inzet: Spieren voor Spieren! Gezonde spieren zijn niet vanzelfsprekend en graag lever ik een bijdrage aan toekomstig medisch onderzoek om mensen met een spierziekte zoveel mogelijk in staat te stellen te kunnen sporten.

Tijdens de presentatie van de gesponsorde kleding in Café Van der Geest kregen wij, Paul en Joes, een hele mooie donatie van € 300,- voor het goede doel, van dezelfde zes sponsors van hun outfit. Doen jullie mee? Doneren kan via de actiepagina: https://www.sportenvoorspieren.nl/actie/paul-jansen. Namens Spieren voor Spieren: HARTELIJK DANK!!! 

Tijdens de marathon zal aandacht vragen voor de vreselijke oorlog in Oekraïne en de zo gewenste vrede in dat land door middel van het dragen van een hoofdband in de kleuren van de Oekraïense vlag.

Naast gezonde spieren is ook vrede helaas niet vanzelfsprekend. Ik draag graag mijn steentje bij aan het bewust maken van deze twee existentiële levenskwesties. Een verslag met foto's van de deelname aan de marathon kunt u na 6 november ook lezen op BON.

Met sportieve groet,
Paul Jansen