Datum: 04-02-2023 - 16:46
Aanbiedingen met (weekend)voordeel op de
BON-actiepagina, klik hier. (nieuw Slagerij Klein)

 

30
okt
'22
Rob Kool en Rob Arts nemen als 'Rob 2 for Gambia' deel aan de Rotary Challenge.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON en PR

Rotary Challenge reisverslag team 'Rob2 for Gambia' (3): Reis door Marokko met een klein ongelukkie. (foto's)

Rob Kool (gepensioneerd politieman) en Rob Arts (boswachter bij het AWD) uit Noordwijkerhout, nemen deel aan de Rotary Challenge. De start was op 21 oktober en Rob & Rob vormen daarbij het team 'Rob2 for Gambia'. Beide heren hebben in hun leven mooie reizen op andere continenten meegemaakt. Ze hebben gezien dat welvaart en welzijn een niet vanzelfsprekende zaak...

is. Heel veel mensen moeten iedere dag, 7 dagen in de week en 365 dagen in het jaar knokken voor hun bestaan. Kansen zijn er niet voor iedereen. Soms moet je wat geluk hebben dat iemand je een steuntje in de rug geeft om een stap in de goede richting te kunnen maken.

De deelname aan deze Rotary Challenge is voor de mannen de ultieme gelegenheid om mensen, via de opbrengst aan het goede doel Stichting Scholenplan Gambia van de Challenge, een steuntje in de rug te geven. Wat is er niet mooier om talentvolle jonge meiden te laten studeren om de kansen te vergroten in hun leven.

Anderzijds is een rit in 24 dagen en door 8 landen van ruim 7400 kilometer, eerst door Europa en daarna dwars door Afrika, één groot avontuur. Gedreven, beleven en laten leven zijn de sleutelwoorden voor deze Noordwijkerhouters. Klik hier voor meer informatieachtergrond

Rob & Rob gaan ons achterblijvers middels een reisverslag met foto's via Blik Op Noordwijkerhout op de hoogte houden over hun belevenissen, tijdens de lange reis naar en hun verblijf voor het goede doel in Gambia.

Rotary Challenge reisverslag team 'Rob2 for Gambia'.

25 t/m 29-10-2022: (3) Reis door Marokko met een klein ongelukkie. (foto's)

Dinsdag 25 oktober
Maandag 24 oktober nog een uitgebreide briefing gehad voor de overtocht met de Ferry naar Afrika. Nog even gezellig een hapje gegeten met Gea en Rina in Tarifa. Dinsdagmorgen 25 oktober om 07.00 uur vertrokken van de camping. Het ging allemaal redelijk snel door de vele controles. De overtocht ging prima, de bestelbusjes van de groep waren het doelwit van de douane. We werden eruit gepikt en moesten wachten, wachten en wachten.

Het bijzondere was dat er maar een zeer oppervlakkige controle plaatsvond. Na 2 uur konden we toch weer door. In Tanger was het wat chaotisch, maar dankzij onze 27mc, coördinaten en geduld kwamen we heelhuids uit Tanger. Mooie en nieuwe weg richting Chefchaouen.

De Volvo van Henk en Meindert gaat steeds meer koelingsproblemen vertonen. Gaat spannend worden of hij door kan. De camping is spartaans te noemen. Alleen koud water en slecht onderhouden sanitair, maar dat weet je. Heerlijk geslapen. Morgen gaan we de blauwe stad Chefchaouen bezichtigingen en dan door naar Fez.

Donderdag 27 oktober
Voordat we gisteren richting Fez reden eerst Chefchaouen met daglicht nog eens bekeken. Mooie plaats met fantastische veelheid aan blauwe kleur schakeringen. Daarna dwars door het Berber gebied naar Fez. Mooie vergezichten en taferelen gezien die je alleen in Afrika ziet. Nog even met de taxi samen met de Zeeuwse meisjes naar het centrum van Fez om de stad te bezichtigen en te eten.

Vandaag wordt het spannend voor Henk en Meindert, hun auto staat bij de dealer. De vraag is of de auto op tijd klaar is. De groep kan niet wachten, het reisschema met alle reserveringen moet worden gevolgd. (De show must go on !!!!) Gelukkig hebben ze een dag respijt omdat we morgen een rustdag hebben. Nu nog even de olie peilen en vertrekken we voor een lange rit van ruim 7 uur (netto)

Vrijdag 28 oktober
Ruim 400 km gereden gisteren. Gemiddeld rijden we ongeveer 50 km in het uur. De rit was schitterend met ongelofelijke uitzichten, bergen, valleien, oases, paleizen (van de Koning), stuwdammen etc. Je ziet nog veel armoede langs de weg. Bij een stop heb je gelijk een zwerm kinderen om je heen die allemaal wat van je willen.

Geef je hun wat snoep of speelgoed wordt de zwerm alleen maar groter en opdringerig. Eind van de middag aangekomen in Merzouga. Daar hebben we vandaag een rustdag en kunnen wij en de auto’s wat bijkomen. De kapotte auto in Fez van Henk en Meindert is gemaakt, aan het einde van de dag zullen ze zich weer bij de groep aansluiten. 

Zaterdag 29 oktober
Wat een rustdag zou worden, werd heel wat anders? Met een groepje zijn we o.l.v. een gids met quads gaan rijden. Een geweldige belevenis om door en over de zandduinen in de woestijn te rijden. Helaas was ik, Rob K, wat te enthousiast bij een een grote, hoge zandbult. Ik sloeg over de kop, kreeg dat ding op me. Gelukkig droeg ik een helm en viel ik in het zachte zand.

Eerste reactie was kijken of alles het nog doet, armen, benen en nek. Gelukkig alles functioneerde nog, had alleen een diepe vleeswond in mijn arm. Dan de tocht naar het ziekenhuis om de wond te verzorgen in etappes. Kortom 3 uur later stapte ik het ziekenhuis uit met 7 hechtingen in mijn arm. De arts was in ieder geval top ??.

De rest van de groep ging op de kamelen naar een tentenkamp voor een overnachting in de woestijn. Daar ben ik weer aangesloten. Vanmorgen kon ik ook weer terug op een kameel naar onze auto’s. Was een enerverende dag. Heb gelukkig niet veel last van mijn wonden. Ook dank zij geen goede EHBO’ers in de groep. Nu weer door.....zie alle foto's in de fotogalerij.

Eerdere reisverslagen:

25-10-2022: (2) Klaar voor de oversteek naar Afrika. (foto's)

21-10-2022: (1) De start van de 7400 km naar Gambia. (foto's)

22-09-2022: Rob Kool en Rob Arts nemen als 'Rob 2 for Gambia' deel aan de Rotary Challenge.