Datum: 30-05-2023 - 20:02
24
okt
'22
Parochie Sint Maarten gaat Sint Victorkerk sluiten per 1 januari 2024.
Geschreven door parochie Sint Maarten
Foto's Redactie BON / PR

Parochie Sint Maarten gaat Sint Victorkerk sluiten per 1 januari 2024.

De parochie Sint Maarten is van plan om twee kerken te gaan sluiten. Het betreft de Sint Victorkerk in Noordwijkerhout en de Sint Pancratiuskerk in Sassenheim. Deze week is, door het parochiebestuur en het pastorale team van de parochie Sint Maarten, bekend gemaakt aan de parochianen dat er een voorgenomen besluit is om de Sint Victorkerk in Noordwijkerhout aan de eredienst te onttrekken en om het traject op te starten dat zal leiden...

tot het aan de eredienst onttrekken van de Sint Pancratiuskerk in Sassenheim. Dat wil zeggen dat deze beide kerken niet langer als kerk in gebruik zullen zijn. De bedoeling is dat dit voor de Sint Victorkerk ingaat per 1 januari 2024. De parochianen van de Sint Victorkerk krijgen binnenkort een uitnodiging voor een hoorzitting hierover.

De sluitingsdatum van de Sint Pancratiuskerk zal later zijn, de datum daarvan is nog niet bekend. De parochianen van de Sint Pancratiuskerk krijgen een uitnodiging voor een hoorzitting op een latere datum, wanneer de voorgenomen sluitingsdatum bekend is.

Zowel bij de Sint Victor als bij de Sint Pancratius zal er in de toekomst wel nog een ontmoetingsruimte zijn, in de buurt van het kerkhof, voor onderlinge ontmoeting, uitvaartdiensten, gesprekken, bijbellezing en dergelijke.

Hoogstwaarschijnlijk zullen de komende jaren nog meer kerken in de parochie Sint Maarten aan de eredienst onttrokken worden.

Foto´s 170 jaar St. Victorkerk > BON en PR. (de eerste foto is ook de oudste uit 1911)