Datum: 04-02-2023 - 16:52
Aanbiedingen met (weekend)voordeel op de
BON-actiepagina, klik hier. (nieuw Slagerij Klein)

 

21
okt
'22
Rob Kool en Rob Arts nemen als 'Rob 2 for Gambia' deel aan de Rotary Challenge.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON en PR

Rotary Challenge reisverslag team 'Rob2 for Gambia' (1): De start van de 7400 km naar Gambia. (foto's)

Rob Kool (gepensioneerd politieman) en Rob Arts (boswachter bij het AWD) uit Noordwijkerhout, nemen deel aan de Rotary Challenge. De start is op 21 oktober en Rob & Rob vormen daarbij het team 'Rob2 for Gambia'. Beide heren hebben in hun leven mooie reizen op andere continenten meegemaakt. Ze hebben gezien dat welvaart en welzijn een niet vanzelfsprekende zaak is. Heel veel mensen...

moeten iedere dag, 7 dagen in de week en 365 dagen in het jaar knokken voor hun bestaan. Kansen zijn er niet voor iedereen. Soms moet je wat geluk hebben dat iemand je een steuntje in de rug geeft om een stap in de goede richting te kunnen maken.

De deelname aan deze Rotary Challenge is voor de mannen de ultieme gelegenheid om mensen, via de opbrengst aan het goede doel Stichting Scholenplan Gambia van de Challenge, een steuntje in de rug te geven. Wat is er niet mooier om talentvolle jonge meiden te laten studeren om de kansen te vergroten in hun leven.

Anderzijds is een rit in 24 dagen en door 8 landen van ruim 7400 kilometer, eerst door Europa en daarna dwars door Afrika, één groot avontuur. Gedreven, beleven en laten leven zijn de sleutelwoorden voor deze Noordwijkerhouters. Klik hier voor meer informatieachtergrond

Rotary Challenge reisverslag team 'Rob2 for Gambia'.

21-10-2022: (1) De start van de 7400 km naar Gambia. (foto's)
In de week voor het grote vertrek hebben Rob & Rob het nog flink druk gehad om alle laatste details, voordat de reis op 21 oktober van start gaat, nog even te regelen. De laatste dingen voor in de auto en onderweg werden nog verzameld zoals een 27mc bakkie, reservesleutel, een goed fototoestel, malariapillen, brandblusser, 12v waterkoker en een klamboe.

Bij DE JONG kampeer & recreatie in De Zilk konden de heren nog even langs komen om een gaskomfoor, waterjerrycans en een aantal extra brandstof-jerrycans (met name nu voor in Frankrijk ivm de stakingen aldaar) gedoneerd op te halen. Daarna nog even langs bij sponsor Garage Turnhout in De Zilk voor een laatste controle van de auto en een beetje diesel.

De auto is afgelopen week vol geladen met de ingezamelde goederen voor Gambia zoals: 200 mobieltjes, snoertjes, laptops, balpennen, zorgmateriaal en nog meer. Maar lang niet alle ontvangen hulpgoederen passen in de Nissan Xtrail. Er is daarom besloten om een gedeelte met een container via een boot te verschepen naar Gambia.

Bij de hulpgoederen voor het verschepen zitten 17 dozen vol met medische goederen, deze goederen zijn beschikbaar gesteld door het Spaarne Gasthuis. Ze gaan naar het Lamin Health Centre in Banjul in Gambia. Met dank aan Jessie Arts die een belangrijke rol had in het verkrijgen van de medische goederen.

Donderdagmiddag 20 oktober was er bij sponsor Landgoed & en Golfbaan Tespelduyn nog een persmoment voor de laatste informatie voor dit reisverslag en het maken van foto's met een volle Nissan Xtrail.

Vandaag vrijdag 21 oktober vertrekt de karavaan van Rotary Challenge met 14 auto’s, waaronder het Noordwijkerhoutse team 'Rob2 for Gambia'. De start is om 10.00 uur in Zwijndrecht waarbij ze uitgeleide worden gedaan door de burgemeester, voor een reis van meer dan 7400 km naar Gambia. 

Rob & Rob gaan ons achterblijvers middels een reisverslag met foto's via Blik Op Noordwijkerhout op de hoogte houden over hun belevenissen, tijdens de lange reis naar en hun verblijf voor het goede doel in Gambia.