Datum: 28-01-2023 - 13:46
Aanbiedingen met (weekend)voordeel 
op de BON-actiepagina, klik hier.

 

19
okt
'22
Wethouder Theo Alkemade geeft startsein vernieuwingsplan Zeeburg in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Wethouder Theo Alkemade geeft startsein vernieuwingsplan Zeeburg.

In februari 2022 stemde de gemeenteraad in met het uitvoeringsbudget van € 7.498.000,- voor het Zeeburg vernieuwingsplan (klik hier voor alle info). Het vernieuwingsplan is via intensief participatietraject door de gemeente Noordwijk samen met de bewoners, na een aantal hobbels die opgelost moesten worden, tot stand is gekomen. Op juli 1977 was het de toenmalige Noordwijkerhoutse wethouder Piet Heemskerk (Piet de Kat) die de eerste paal sloeg voor...

de nieuwe woonwijk Zeeburg, waar uiteindelijk 1100 woningen zijn gebouwd.

Nu 45 jaar later gaf wethouder Theo Alkemade van de gemeente Noordwijk op woensdagmiddag 19 oktober op de hoek Spiegelberg en Brittenhuis, het officiële startsein voor de grote opknapbeurt (van de 1e fase) van de woonwijk Zeeburg.

De wethouder gaf het startsein na een korte toespraak in het bijzijn van bewoners en vertegenwoordigers v.l.n.r. St. Huurdersbelangen Noordwijkerhout en De Zilk, het aannemingsbedrijf, de wethouder en van Liander. (zie foto). Het gehele vernieuwingsproject gaat in drie fases plaatsvinden en zal in 2025 gerealiseerd zijn.