Datum: 29-03-2023 - 13:04
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

15
okt
'22
Zondag 16 oktober is Noordwijkerhout 'Het Gezelligste Kruispunt vd Duin en Bollen Vierdaagse'. (vergeet de deelnemers-bloemen niet)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Noordwijkerhout Centrum

Zondag 16 oktober is Noordwijkerhout 'Het Gezelligste Kruispunt vd Duin en Bollen Vierdaagse'. (vergeet de deelnemers-bloemen niet)

Zondag 16 oktober is dé (laatste) dag waarbij de bijna 3000 deelnemers van de eerste Duin en Bollen Vierdaagse door het centrum van Noordwijkerhout wandelen. De grootste groep wandelaars (20 en 30 km) komt vanaf het Oosterduinsemeer het centrum door over de Dorpsstraat, met een ommetje achter de Witte Kerk via de Dorpsringweg en Havenstraat...

Een kleinere groep wandelaars (15 km) komt via de Zeestraat het centrum binnen, maken het ommetje achter de Witte Kerk en verlaten dan ook via de Dorpsstraat het centrum richting de finish in Noordwijk aan Zee. De kleinste groep (40 km) komt via de Dorpsstraat binnen en verlaat via de Havenstraat het centrum.

Het gebied rondom de Witte Kerk wordt die dag het wandelcentrum met een gezellige sfeer en ludiek vermaak. De deelnemers, supporters en andere bezoekers zullen weten dat Noordwijkerhout bruist van enthousiasme! De kruising Zeestraat-Dorpsstraat-Havenstraat roepen we uit tot 'Het Gezelligste Kruispunt van de Duin en Bollen Vierdaagse'.

Tijden
De eerste wandelaars zullen vanaf 09.30 het centrum doorgaan. Dat is voor de organisatie te vroeg om actief te zijn. We hebben namelijk een goede buur aan de Witte Kerk en uit respect voor de zondagsdienst gaan we onze feestelijkheden starten vanaf 11.00 uur. De meeste wandelaars zullen ook pas tussen 12.00 uur en 15.00 uur het centrum passeren.

Welkom over de rode loper
Voor de wandelaars wordt de rode loper uitgerold rondom de Witte Kerk en met grote bogen vol ballonnen en spandoeken heten we hen welkom in de Dorpsstraat en de Zeestraat. Over de rode loper wandelen twee hoge steltlopers, een stukje met de wandelaars mee en de gastvrouwen van het NOV delen een frisse versnapering uit voor onderweg. De Witte Kerk vormt het decor voor een selfieplek met twee reuzenformaat oud-Hollandse klompen.

Muziek, muziek, muziek
Er klinkt muziek door de centrumstraten en op het podium in de tuin van de Witte Kerk zullen afwisselend een DJ, een zanger en de blaaskapellen Koetillers, Keietoeters en Nix Dus zorgen voor een gezellige muzikale sfeer. Ook de Prinsenparen van de Carnavalsverenigingen laten hun gezicht zien en zullen de 'gezelligste' wandelaars in het zonnetje zetten.

Horeca en winkels open
Diverse horecagelegenheden en winkels zullen die zondag in het centrum ook geopend zijn tussen 11.00 en 16.00 uur. De organisatie ligt in handen van de NOV > Noordwijkerhout Centrum (Pieter van der Geest en Debby Schouten) en overige initiatiefnemers zijn dorpsgenoten Nol den Elzen, Frank de Kat, Gerard Heemskerk en Erik Heemskerk.

Vergeet de deelnemers-bloemen niet.
Traditiegetrouw worden deelnemers aan wandelevenementen aan het eind bij de finish verwelkomd door familie, vrienden of bekenden met bloemen. Dit als waardering voor het afleggen van de vele kilometers en natuurlijk het behalen van de finish. In dit geval is dat voor de deelnemers van de eerste editie Duin en Bollen Vierdaagse, zij worden zondag ingehaald op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.

In de winkel van Van den Berg Bloemensfeer en Meer op de Havenstraat 4 in Noordwijkerhout zijn er mooie bossen bloemen te koop. Maar ook ter plaatse bij de finish op de Koningin Wilhelmina Boulevard ter hoogte van het Palaceplein in Noordwijk, heeft Van den Berg Bloemensfeer en Meer een stand waar verschillende bossen bloemen verkrijgbaar zijn.