Datum: 29-03-2023 - 12:37
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

15
okt
'22
Dagboek Piet Beelen: Dag 3 van de Duin en Bollen Vierdaagse. (verslag + foto's)
Geschreven door BON en verslag Piet Beelen
Foto's BON en Piet Beelen

Dagboek Piet Beelen: Dag 3 van de Duin en Bollen Vierdaagse. (verslag + foto's + filmpje)

Al jaren houdt Piet Beelen ons als achterblijvers, middels een dagboek op BON, op de hoogte van zijn belevenissen tijdens deelname aan de wereldberoemde wandeltocht de Nijmeegse Vierdaagse. Van 13 t/m 16 oktober wordt voor de 1e keer in onze streek de Duin en Bollen Vierdaagse gehouden. Ook bij deze wandeltocht is Piet als deelnemer bereid gevonden om ons, via een dagboek met een dagelijks verslag en foto's te verblijden....

Dag 3 van de Duin en Bollenstreek vierdaagse.

Om 4.50 uur gaat de wekker en is het opstaan geblazen. De 3e dag Duin en Bollen Vierdaagse staat op het programma met vandaag de Water en Bio science route. Nu hebben we wel water genoeg gezien de afgelopen 2 dagen, dus hoop ik dat de regen ons vandaag bespaard blijft.

Was de startplaats op de 1e en 2e dag het Vierkant in Lisse, vandaag gaan we starten op de Koningin Wilhelmina Boulevard. Voor Ronald een thuiswedstrijd dus hebben we afgesproken dat ik om 5:45 uur bij hem voor de deur sta. Het Blikop team bestaat vandaag uit 3 man want Jaap heeft zich bij ons gevoegd.

Om 6.00 uur precies kunnen we starten, Tjeerd van de organisatie heeft een wijs besluit genomen. We krijgen de keus om over het strand richting Katwijk te lopen, maar dan moeten we ons wel door het mulle zand heen ploeteren in verband met hoog tij. Maar we kunnen ook via de duinen, een mooi staaltje van improvisatie in het voordeel van de wandelaar.

Via de duinen zetten we koers naar Katwijk, het is droog! Prima wandelweer en binnen no time lopen we op de Kattukse Boulevard en slingeren daarna door het dorp richting het Heen. Er zijn wat grapjassen bezig geweest om alle bordjes van de palen af te halen.

Waarschijnlijk leek dat gisterenavond in benevelde toestand een goed idee, maar jammer dat het plezier van vele wandelaars en de inzet van de vrijwilligers hierdoor wordt verpest. Geen reclame voor het vissersdorp!

De bordjes worden ondertussen alweer opgehangen, dus de situatie is snel en adequaat opgelost. Wij lopen via het Heen richting Rijnsburg en komen langs het Oestgeester-kanaal te lopen. Het is al lekker licht nu er weinig bewolking is. We vervolgen via het dorp Rijnsburg en gaan we kruip door sluip door alle straten van het bloemendorp, waarna we weer uitkomen bij de molen van Katwijk-binnen.

Linksaf richting Valkenburg om aldaar de oude Paardenmarkt over te lopen en langs de velden van Valken 68 richting Oegstgeest te koersen. Prachtige nieuwbouw wijken met grote huizen in verschillende bouwstijlen, het gaat de bevolking hier goed!

We lopen langs Corpus, het gebouw waar je een reis door het menselijk lichaam kan maken zodat je kan zien waar alle organen zich bevinden in je lichaam. Maar ook waar je ook zou kunnen leren waar het geheugen zich bevindt in de hersenen.

We tikken net Leiden niet aan maar slaan linksaf richting Curium, waar een aanhangertje van Arriva staat opgesteld en de dames en heren van de Vikingen weer heerlijke koffie uitserveren, zelfs met een broodje! 19 km hebben we er alvast op zitten.

Na 2 dagen wandelen beginnen wandelaars elkaar te herkennen zodat het bij zo'n koffiestop erg gezellig. Veel wetenswaardigheden worden uitgewisseld en 1 ding staat vast, iedereen is erg gelukkig met het droge weer!

We lopen verder richting Endegeest, Leidse buurt en Wijckersloot en steken daarna het Oegstgeester-kanaal weer over om langs het Groene kerkje en het nieuwe industrieterrein uiteindelijk rechtsaf te slaan naar Oegstgeest Haaswijk. Een mooi schelpenpad leidt ons onder de hoogspanningskabels naar de fiets/voetgangersbrug richting Klinkenbergerplas die in zijn geheel moet worden rondgelopen.

Omdat het weer prima is hebben we wel meer behoefte aan water en alsof de organisatie dit berekend heeft staat de ZZ basketbal bus op het parkeerterrein en delen wederom enthousiaste vrijwilligers water, cola en mandarijnen uit.

De route loopt vervolgens langs Akzo Nobel (Sikkens) richting Leidsevaart waarna we afbuigen om langs het Foreholte terrein te lopen om via een erg leuk bospaadje het centrum van Voorhout te bereiken.

Via de Componistenwijk en de nieuwbouw van de Hooghkamer bereiken we de nieuwe randweg waar de Keuenhof verkoopwagen van Arriva in het zicht komt. Ook hier worden we weer verwend, dit keer met bekertjes bouillon die prima smaken.

Even lachen met Ton van Schooten (zwager van Japiejoo en oud-chauffeur van de firma Brouwer) we hebben ruim 30 km op de teller en dan ga je merken dat het de 3e dag is. De voeten worden gevoelig, de benen stram en het begint ook weer even te regenen.

Nu komt het even op karakter aan. We lopen over het verse asfalt van de randweg richting de Golfbaan en slaan rechtsaf naar Noordwijk. De 30 en 20 kilometer voegen zich kort bij ons bij Beuk maar wijslaan onder het viaduct rechtsaf de Bronsgeesterweg op om vervolgens via het mooie Leeuwenhorstbos en spiegelvijver naar het Westeinde te lopen.

We overwegen nog een koffiestop bij de Meilandjes maar ondertussen is het weer droog geworden dus lopen we toch maar door richting de Nortghodreef. het heilige vuur is er wel uit, het is nu een kwestie van doorstoempen.

De klim bij het Duinpark wordt vlot gemaakt waarna we de kuststrook opzoeken en via de Bosweg en de Zeereep uiteindelijk op de Koningin Wilhelmina boulevard belanden. De finish is in zicht, we voltooien de 40 kilometer onder toeziend oog van moeder Jannie vd Wiel die ons glorieuze finish moment vastlegt op de gevoelige plaat. dag 3 is afgerond, nog 1 dag te gaan..

Ik ga mij naar huis haasten want door druktes van de kinderen en een, wegens vakantie, afwezige vrouw mag ik vanmiddag en vanavond op de kleinkids gaan passen. Die gaan een mooie middag tegemoet want die zet ik natuurlijk de hele middag voor de tv zodat ik in de rust kan!

Foto 1-2: Piet Beelen > Foto drie kwamen als redactie tegen en is bij de start genomen van de grote wandelgroep van Action4vitality uit Noordwijkerhout.

Kort filmpje van bij de finish op de Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.

14-10-2022:
Dagboek Piet Beelen: Dag 2 van de 1e Duin en Bollen vierdaagse.

13-10-2022:
Dagboek Piet Beelen: Dag 1 van de 1e Duin en Bollen vierdaagse.