Datum: 01-10-2023 - 18:34
11
okt
'22
SchuldHulpMaatje Noordwijk(erhout) en De Zilk zoekt dringend nieuwe maatjes.
Geschreven door Schulhulpmaatje
Foto's Schuldhulpmaatje

Thema-avond SchuldHulpMaatje in de Maasgaarde.

De parochie Sint Maarten organiseert op woensdag 19 oktober een thema-avond rond SchuldHulpMaatje. Die avond vindt plaats in De Maasgaarde, Herenweg 9A in Noordwijkerhout. Doel van deze avond is de bekendheid van het werk van SchuldHulpMaatje in de Bollenstreek te vergroten. Directeur Carla van der Vlist van de landelijke organisatie zal een korte inleiding houden en er wordt ingegaan op een persoonlijk verhaal...

Sint Maarten zet elk jaar een diaconale activiteit centraal. Dit jaar wordt speciaal aandacht besteed aan de activiteiten rond SchuldHulpMaatje. Deze activiteit wordt per gemeente opgezet, in samenwerking met de gemeentelijke overheid en zusterkerken in deze gemeente.

Binnen de parochie Sint Maarten zijn zowel in Teylingen als in Noordwijk SchuldHulpMaatje projecten actief. Vanuit de parochie Sint Willibrord wordt ook deelgenomen aan projecten in de gemeenten Lisse en Hillegom.

Doel van het project SchuldHulpMaatje is om, uit christelijke bewogenheid, hulp te bieden aan mensen die in de problemen zijn gekomen. Het kan iedereen overkomen. Door onverwachte omstandigheden raakt men het overzicht over de administratie en dus ook de financiën kwijt. Een vrijwilliger hulpverlener kan dan een grote steun zijn.

Het kan zijn dat mensen in vrienden- of familiekring iemand kennen die in de problemen zit. Of werkgevers ondervinden dat een van hun werknemers het financieel niet redt. Om zelf hulp te bieden is soms lastig, het aanraden van een onafhankelijke en getrainde vrijwilligers is dan een goede oplossing. Of ondervindt je zelf administratieve of financiële problemen?

Iedereen die meer wil weten over het werk van SchuldHulpMaatje is welkom op deze avond. De avond begint om 19.00 met een inloop met koffie en zal tot uiterlijk 22.00 duren. Er is informatie beschikbaar van alle projecten in de Bollenstreek.