Datum: 08-12-2022 - 01:10
05
okt
'22
Toneelvereniging ODI heeft nu een gediplomeerd regisseur.
Geschreven door ODI
Foto's PR

Toneelvereniging ODI heeft met Jeroen Kortekaas nu een gediplomeerd regisseur.

Jeroen Kortekaas is geslaagd voor zijn opleiding tot theaterregie. Alweer enige maanden geleden was de diploma-uitreiking.  Mooie lovende woorden en een groot applaus klonk er toen Jeroen zijn diploma in ontvangst mocht nemen. In 2018 is Jeroen begonnen aan de opleiding bij het Huis van Puck in Arnhem. Het is een 3- jarige kaderopleiding die allerlei handvatten biedt om meer inzicht...

te krijgen in het theater vak. Dat is ook de reden waarom Jeroen de opleiding is gaan doen. Het eerste jaar was afgesloten met een korte voorstelling van 5 minuten. Dit werd beoordeeld door de docenten op bepaalde competenties.  

Het 2e jaar moest Jeroen een voorstelling maken van 20 minuten... en dat was ook een pareltje. Zeer theatraal maakte hij de voorstelling: Zij die liefhebben. 

Het ging over een stel wat hun liefde voor elkaar tot het uiterste op de proef stelde... de man deed of hij zelfmoord had gepleegd en de vrouw vond dat zo erg... dat zij letterlijk WEL zelfmoord pleegde, heftig einde... maar erg mooi. Ook dit werd natuurlijk weer beoordeeld door de docenten. 

Het laatste jaar staat in het teken om een avondvullende voorstelling te maken waarin een 15-tal competenties naar voren moest komen. Dit werd beoordeeld door 2 docenten en 1 onafhankelijke examinator uit de theaterwereld.

Na de voorstelling volgde een gesprek van een uur met de 3 examinatoren en dit gesprek telde ook mee voor het examen. Met het gebroken licht van Troost, eind mei 2022, is Jeroen glansrijk geslaagd. Het was een mooie en ontroerende voorstelling en het publiek was echt zeer enthousiast. Veel lovende woorden na afloop.  

Al met al een mooie ontwikkeling voor Jeroen en ODI en we zijn heel benieuwd wat voor mooie voorstellingen er in de toekomst zullen volgen. Houdt de website van ODI in de gaten: www.toneelverenigingodi.nl