Datum: 21-03-2023 - 12:04
02
okt
'22
Maestro 2022-2023 van start gegaan! Wie gaan door naar de volgende ronde? (foto's+filmpje)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Wendy Weijers + Flashlight Fotografie

Maestro 2022-2023 van start gegaan! Wie gaan door naar de volgende ronde? (foto's+filmpje)

Muziekvereniging de Harpe Davids uit Noordwijkerhout organiseert opnieuw een Maestrowedstrijd en zaterdagavond 1 oktober was de aftrap daarvan in de Muze van Noordwijk. Negen inwoners van Noordwijk, eerlijk verdeeld over de dorpen van de gemeente, strijden in een afvalrace om de felbegeerde titel. Dat zijn uit Noordwijkerhout: Jan Aartman, Jaap Meiland en Els Geerlings; uit Noordwijk...

Stephan Stokkermans, Linda Versteege en Louky Crama, en uit De Zilk: Philip Akerboom, Toon van Tol en Willy Heemskerk. Ze zijn onder leiding van Sjaak Verloop en Paul Martens druk bezig geweest de eerste beginselen van het dirigeren onder de knie te krijgen. 

De presentatie vanavond was in de vertrouwde handen van Sjaak van den Berg en Egbert van der Weide, en de jury wordt gevormd door Herma van Pijkeren, Hendrik Jan Lindhout en de winnares van Maestro 2019-2020, Ria Vink.

Maestro werd even kort onderbroken om Arie van der Niet in het zonnetje te zetten, klik hier voor het item dat eerder vanavond al geplaatst werd. Alle stoelen waren vergeven vanavond in een stampvolle De Muze in Noordwijk.

Iedereen keek reikhalzend uit naar de dirigeer kunsten van alle kandidaten. Maar helaas konden niet alle kandidaten door naar de volgende ronde en had de jury de zware taak om te beslissen wie er vanavond al af ging vallen en het dirigeerstokje weer in moest leveren.

Helaas moesten Toon van Tol, Stephan Stokkermans en Els Houwaart het podium verlaten en gaan er 6 kandidaten door naar de volgende ronde op 19 november in De Zilk.

De dirigenten die over zijn gebleven (Jan, Jaap, Linda, Louky, Philip en Willy) mochten vanavond een envelop kiezen, in elke envelop zat de muziek waar zij op moeten gaan oefenen voor de volgende ronde. Het thema is dan ‘film’. 

Het tweede concert is dus op 19 november in de Duinpan in De Zilk, en de finale zal zijn op 14 januari 2023 in Tijdelijke De Schelft in Noordwijkerhout. Houd de aankondigingen voor het afhalen van de gratis kaarten t.z.t. in de gaten, want op = op!