Datum: 01-10-2023 - 18:23
30
sep
'22
Kindercultuurmaand in de gemeente Noordwijk van start gegaan op de Regenboogschool.
Geschreven door BON / Cultuurcoach gemeente Noordwijk
Foto's Redactie BON

Kindercultuurmaand in de gemeente Noordwijk van start gegaan op de Regenboogschool. (foto's)

Vrijdagmorgen heeft wethouder Roberto ter Hark samen met de kinderen van de Regenboogschool, het startsein gegeven voor de Noordwijk Kindercultuurmaand 2022. Als eerste werden even de spiertjes los gedanst en na de speech van de wethouder werd het lint van de kindercultuurmaand doorgeknipt met behulp van drie kinderen van de Regenboog. De hele maand oktober zal vol staan met culturele activiteiten in de gemeente Noordwijk...

De campagne ‘Ga je mee op reis’ is ontwikkeld door de gemeente Noordwijk en Noordwijk Marketing met als doel kinderen uit de gemeente Noordwijk en de regio kennis te laten maken met het culturele aanbod in Noordwijk en Noordwijkerhout en het aantal bezoekers te verhogen.

De musea, culturele instellingen en verenigingen zijn enthousiast aangehaakt met veel leuke activiteiten en extra’s, zoals workshops en de mogelijkheid om kennis te maken met culturele verenigingen.

Plattegrond
Voor de kindercultuurcampagne worden diverse middelen ingezet, echt op de kinderen gericht. Zij worden uitgenodigd cultuur te gaan beleven en dat samen te ondernemen met hun ouders, grootouders of met wie ze willen. De basis is een prachtige plattegrond met daarop de musea en culturele instellingen aansprekend in beeld gebracht. Elk kind dat een van deze bezoekt, ontvangt daar een sticker.

Met 4 stickers op de plattegrond kunnen de kinderen naar VVV Noordwijkerhout of VVV Noordwijk om daar een verrassing op te halen. De Noordwijk kindercultuurmaand wordt onder de aandacht gebracht via A0 borden in Noordwijk en Noordwijkerhout, op de scholen en met een leuk filmpje op social media.

De vernieuwde plattegrond is vanaf volgende week verkrijgbaar bij VVV Noordwijk en VVV Noordwijkerhout. Meer informatie over de verschillende activiteiten tijdens de Noordwijk kindercultuurmaand zijn te vinden op www.noordwijk.info/uitagenda