05
okt
'22
GGZ Rivierduinen cursus: Psychische problemen in je gezin, hoe moet het dan met jou?
Geschreven door GGZ Rivierduinen
Foto's Redactie BON

GGZ Rivierduinen cursus: Psychische problemen in je gezin, hoe moet het dan met jou?

Een ouder met problemen hebben is lastig. Bijvoorbeeld als een van je ouders een psychisch probleem heeft, of verslaafd is. Moet je helpen? En hoe dan? En betekent het dat jij later ook problemen krijgt? Als je wilt kun je dit soort vragen stellen in de KOPP-groep. Of heb je een broertje of zusje met autisme of AD(H)D? Dit heeft vaak veel impact op het hele gezin en ook op jou. In de Brusjesgroep leer je meer over...

wat er met je broer/zus aan de hand is, en leer je omgaan met je gevoelens.

KOPP-groep
De KOPP-groep is een gratis cursus voor jongeren tussen de 8 en 16 jaar. Eigenlijk heet het de KOPP/KOV-cursus, de Kinderen-van-Ouders-met-Psychische-Problemen en Kinderen-van-Ouders-met-Verslavingsproblematiek-cursus. Wij noemen het liever de KOPP-groep.

Tijdens de KOPP-groep leer je wat de ziekte van je ouder inhoudt. En hoe je ermee om kan gaan. Dat leer je van ons, maar ook van jongeren in een vergelijkbare situatie. Door ervaringen uit te wisselen kom je er achter dat je niet alleen bent.

Brusjesgroep
De Brusjesgroep is voor broers en zussen van kinderen met autisme of AD(H)D. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen deelnemen aan de groep.

Aanmelden
De groepen zijn er voor kinderen uit de gemeentes Hillegom, Teylingen, Lisse en Noordwijk. Meedoen is gratis. Je ouders kunnen je aanmelden via het aanmeldformulier op de website www.rivierduinen.nl/preventie Bij vragen kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De KOPP-groep start maandag 21 november. Er zijn zes bijeenkomsten van 15.30 tot 17.00 uur. De bijeenkomsten vinden plaats in Puyckendam, Noordwijkerhout.

De Brusjesgroep start woensdag 9 november. Er zijn twee bijeenkomsten van 15.30-17.00 uur. De bijeenkomsten worden gehouden aan de Componistenlaan in Voorhout.

Andere cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten vind je op www.rivierduinen.nl/preventie