Datum: 08-12-2022 - 00:35
26
sep
'22
Zaterdag 15 oktober: 'De Dag van de Noordwijkerhoutse Geschiedenis'.
Geschreven door Vrienden vd Witte Kerk - NoVaTo
Foto's Vrienden vd Witte Kerk - NoVaTo

Zaterdag 15 oktober: Dag van de Noordwijkerhoutse Geschiedenis 'Van wie ben jij er een?'

Van wie bent u er een? Dat willen we heel graag weten! Op 15 oktober 2022 openen de stichting Noordwijkerhout van Toen (NoVaTo) en de Vrienden van de Witte Kerk de deuren van de kerk voor iedereen die benieuwd is naar zijn/haar voorouders op deze eerste Dag van de Noordwijkerhoutse Geschiedenis. Kom kennismaken met Noordwijkerhoutse families en hun voorouders met hun verhalen. Van wie stam jij eigenlijk af?...

Welke verborgen familiegeschiedenissen kunnen er ontsluierd worden? Er zijn genealogen aanwezig die je op weg willen helpen om je stamboom te maken, maar ook een onderzoeker van de Noordwijkerhoutse geschiedenis met boeiende verhalen en de archivaris van Erfgoed Leiden André van Noort, bekend van het programma Verborgen Verleden.

Er staat een echte Noordwijkerhoutse stamboom met de meest bekende namen er in. Hangt jouw naam er niet in, dan nodigen wij jou uit om deze er bij te hangen. Zoek je bijnaam op; weet jij waar jouw bijnaam vandaan komt? Tien grote Noordwijkerhoutse families worden belicht: met hun stambomen, verborgen geschiedenissen en hun familievoorwerpen.

Wat is hun geschiedenis? Zijn er spannende verhalen te ontdekken? Stam je ook af van een van deze families? Kom jij uit het buitenland of is jouw familie vertrokken naar elders? Laat het ons zien op de grote landkaart. Wie was de familie van wie de grafsteen te bewonderen is in de Witte Kerk?

Voor kinderen is er een speciale stambomentafel zodat ook zij kunnen ontdekken wie hun voorouders zijn. Koop een speciale Noordwijkerhoutse stamboomposter en ga aan de slag met jouw familie. Ga op de foto voor de boerderij achter de Witte Kerk. Dus kom, ontdek, en laat je voorouders tot leven komen.

De Dag van de Noordwijkerhoutse Geschiedenis is dé gelegenheid om met elkaar bij te praten, om te vertellen van ‘wie jij er een bent’, om verhalen uit te wisselen. Kortom: om al kletsend een ‘bakkie’ te doen. De cateringhoek voorziet in koffie en thee met wat lekkers, voor een klein prijsje.

Dag van de Noordwijkerhoutse Geschiedenis
‘Van wie ben jij er een?’
Datum: 15 oktober 2022
Locatie: Witte Kerk
Kerk open van 11.00 – 16.00 uur
Toegang gratis
www.noordwijkerhoutvantoen.nl 
www.vriendenvandewittekerk.nl