Datum: 06-06-2023 - 09:10
26
sep
'22
Presentatie NoVaTo over de St. Victor- en St. Jozefkerk.
Geschreven door NoVaTo
Foto's NoVaTo

Presentatie NoVaTo over de St. Victor- en St. Jozefkerk.

Dinsdagavond 11 oktober wordt in het museum van NoVaTo een presentatie gegeven over de St. Victor- en St. Jozefkerk. Deze presentatie is de tweede in een drieluik over de kapellen en kerken welke in Noordwijkerhout en het Langeveld gestaan hebben. Na de geschiedenis van de Petrus- en Pauluskerk (nu Witte Kerk) begint dit tweede deel op het tijdstip dat de Petrus- en Pauluskerk over gaat in gereformeerde handen...

en het Rooms Katholiek geloof verboden wordt. De katholieken gaan over tot gebruik van schuilkerken en groeien uit richting een nieuwe Petrus- en Pauluskerk, welke nu bekend staat als de St. Victorkerk.

Naast de ontwikkeling van deze schuilkerk tot aan huidige kerk wordt ook oprichting en groei van de St. Jozefkerk in deze presentatie behandeld. De St. Jozefkerk ontstond begin 20ste eeuw omdat de St. Victorkerk het aantal gelovigen niet meer aan kon.

De presentatie wordt gegeven door Abe Bader in het museum aan de Zeestraat 3a. De lezing begint om 19:30 uur, zaal open vanaf 19:00 uur. Kaartverkoop alleen tijdens openingsuren van het museum: prijs € 2,- pp, gratis entree voor donateurs. Er is maar beperkt plaats, dus vol is vol.

Meer informatie over NoVaTo vindt u op www.noordwijkerhoutvantoen.nl.