Datum: 04-02-2023 - 17:15
Aanbiedingen met (weekend)voordeel op de
BON-actiepagina, klik hier. (nieuw Slagerij Klein)

 

29
sep
'22
Nationale Burendag 2022 in Noordwijkerhout. (Update foto's: Gentiaan/Kornoeljelaan).
Geschreven door Redactie BON
Foto's PR

Burendag 2022 in Noordwijkerhout. (Update foto's+verslag: Woningstichting Padua, Duin en Dal, Gentiaan/Kornoeljelaan)

Op zaterdag 24 september vierde Nederland voor de zestiende keer de Nationale Burendag, waar elk jaar honderdduizenden buren aan meedoen. Samen ondernemen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maken en hen nader tot elkaar brengen. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar in 4e weekend van september gevierd...

Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het nationale fonds voor iedereen die iets goeds wil doen voor een ander. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen.

Voor Noordwijkerhout hadden zich op de website van Burendag in ieder geval acht initiatieven zich aangemeld en hebben buren elkaar gezellig opgezocht. Soms om gewoon een gezellig bakkie met elkaar te doen, maar soms ook om met elkaar wat te ondernemen en aan de slag te gaan.

Burendag Woningstichting Padua:
Zaterdag 24 september jl. was het Burendag. Om zoveel mogelijk buren met elkaar in contact te brengen, trakteerde woningstichting Sint Antonius van Padua op een ijsje. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds dragen hier graag aan bij en zijn daarom initiatiefnemers van Burendag.

Padua vierde Burendag dit jaar in Noordwijkerhout. Medewerkers van de afdeling Wonen stonden op drie verschillende locaties met een ijskar van IJssalon Luciano: bij de ingang van het complex Spanjaarskrocht, naast complex Brittenhuis en bij de ingang van complex Weversland. Naast dit initiatief vierden ook andere Padua-straten Burendag 2022 met elkaar. Het was een geslaagde middag die in het teken stond van verbinding in de buurt. (foto's in de fotogalerij)

Burendag Duin en Dal:
Duin en Dal deed ook mee, zaterdagavond om 19.00 uur stond de koffie en thee klaar met wat lekkers. Sofie had een heerlijke cake gebakken en meerdere bewoners namen wat lekkers mee. Met een heerlijk zonnetje was het een gezellige avondje. De jeugd kon alvast knutselen voor onze volgende Halloween griezelavond. (foto's in de fotogalerij)

Burendag Gentiaan:
Wij hebben Burendag gevierd met de bewoners van Gentiaan (Gentiaan/Kornoeljelaan) in de Victorwijk. Er was koffie met gebak en drinken voor de kinderen. Het was een mooi samenzijn waar leuke gesprekken uit voort kwamen. ((foto's in de fotogalerij)

Heeft u foto's en klein stukje tekst van uw Burendag-activiteit dan kunt u ze mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan plaatsen we ze erbij in de fotogalerij op Blik Op Noordwijkerhout.