Datum: 21-03-2023 - 21:28
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

24
sep
'22
In memoriam: John Bijlemeer (erelid Blaaskapel De Koetillers).
Geschreven door De Koetillers
Foto's PR

In memoriam: John Bijlemeer (erelid Blaaskapel De Koetillers).

In memoriam: John Bijlemeer. Op 22 september 2022 ontvingen wij het droevige bericht dat John Bijlemeer is overleden. De gezondheid van John nam de laatste jaren steeds verder af, maar het overlijden van John kwam toch onverwachts. John is in 1976, het jaar dat hij is getrouwd met Carla, als slagwerker lid geworden van de Koetillers. Na een paar jaar te hebben getrommeld, voelde John dat er meer muzikale talenten in hem verborgen zaten...

Zodoende ging hij op les en leerde trombone spelen. Voor die tijd iets vernieuwends. Toentertijd speelde er nog enkel saxen en klarinetten mee in de kapel die bang waren overstemd te worden door de krachtige klanken van de trombone. Tegenwoordig kunnen we de kapel niet meer zonder voorstellen.

Vanaf 1985 is John bijna anderhalf decennium de zakelijk leider van de Koetillers geweest. Een functie die hij zeer gewetensvol en met volle overgave vervulde. Discipline en toewijding stonden bij John hoog in het vaandel. In die periode groeide de Koetillers uit tot een goed georganiseerde muziekvereniging die naast de feesten van de carnavalsvereniging de Kaninefaaten ook veel andere optredens in den lande verzorgde.

Naast het zakelijk leiderschap vervulde John de functies van penningmeester en muzikaal leider. Ook was hij medewerker van het blaaskapellenfestival Dollen tussen de Bollen.

Onder aanvoering van John werd het 33-jarig bestaan van de Koetillers groots gevierd. Niet kort daarna werd ook de eerste CD opgenomen. Samen feestvieren en samen gezelligheid maken was iets waar John zich hard voor maakte. Hij was aanjager van de vele weekendjes naar Eersel waar de Koetillers met hun vrouwen en kinderen gingen kamperen.

John was ook zeer trots op zijn Carla, kinderen en kleinkinderen. Dit werd nog eens extra duidelijk toen Carla als ‘Boerin Klaartje van John de Toeteraar’ op de boerenbruiloft onecht in de echt werd verbonden met ‘Boer Dikke Ruud van Bolle Bertus’.

Vanaf 1999 was John weer gewoon spelend lid. Hij genoot van het maken van de muziek en het eropuit trekken met de Koetillers. Bij zijn 33-jarig jubileum werd hij door de Kaninefaaten benoemd tot commandeur in de Orde van het Konijn en het Vat.  

Het ere-lidmaatschap van de Koetillers ontving John bij zijn afscheid van de kapel in 2013. John was zeer loyaal richting zijn Koetillers. In de ruim 35 jaar dat hij lid was heeft hij zelden een repetitie of optreden aan zich voorbij laten gaan. Helaas ging, nadat John gestopt was, zijn gezondheid achteruit.

Wij verliezen in John een zeer gewaardeerd lid en passievolle muzikant die zich met hart en ziel heeft ingezet voor een vrolijke noot tijdens vele gelegenheden binnen en buiten Noordwijkerhout. Wij zijn hem dankbaar voor zijn inzet als muzikant en leider van de Koetillers en de vele gezellige momenten die wij samen met hem hebben mogen beleven.

Wij wensen Carla, de kinderen, kleinkinderen en de overige familie heel veel sterkte om dit grote verlies te dragen.

De Koetillers.