Datum: 07-12-2022 - 23:39
24
sep
'22
Burgemeester Wendy Verkleij feliciteert echtpaar Jan en Ria Broekhof - Augustinus met 60-jarig huwelijk in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Burgemeester Wendy Verkleij feliciteert echtpaar Jan en Ria Broekhof - Augustinus met 60-jarig huwelijk.

Het is alweer 60 jaar geleden dat Jan en Ria Broekhof - Augustinus op 19 september 1962 elkaar het jawoord gaven. Zaterdagochtend 24 september kreeg het echtpaar bezoek van burgemeester Wendy Verkleij van de gemeente Noordwijk bij hun woning op de Maandagsewetering. De burgemeester feliciteerde het bruidspaar met hun 60-jarig huwelijk en had ze een hele mooie bos bloemen voor het diamanten bruidspaar...

Het echtpaar laat zich omringen door vier kinderen (2 zonen en 2 dochters), zeven kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Bruidegom Jan Broekhof (85) is echte Noordwijkerhouter geboren op de Herenweg en bracht zijn jeugd door in de Nieuwe Duinstraat.

Bruid Ria Augustinus (80) (bijnaam De Kikker) is geboren in Noordwijk, maar toen ze één jaar was verhuisde het gezin al naar de Kerkstraat in Noordwijkerhout. Het paar heeft elkaar leren kennen tijdens de dansles van Evert Castelijn bij Café van der Geest in de Zeestraat.

Op 19 september 1962 trouwden ze in het gemeentehuis van Noordwijkerhout, waarna het huwelijk werd ingezegend in de St. Victorkerk. Hun eerste woning was in de Kerkstraat in een verbouwde bollenschuur van de vader van de Ria, waar ze tien jaar hebben gewoond. Daarna zijn Jan en Ria naar de Maandagsewetering verhuisd waar ze na 50 jaar nog steeds met veel plezier wonen.

Jan heeft in het begin van zijn werkzame leven een aantal verschillende werkgevers gehad, maar de laatste 19 jaar heeft hij bij het bekende Noordwijkerhoutse bouwbedrijf Van Denzen gewerkt. Jan ging met 60 jaar met de VUT en geniet samen met Ria al 25 jaar van hun vrije tijd.

Ria was er al die jaren voor haar gezin en heeft naast het gezinsleven, voor veel mensen kleding gemaakt en hersteld. Maar ook zette ze 20 jaar lang, voor een bedrijf uit Noordwijk, duizenden lampenkappen in elkaar.

Met hun vrije tijd wist het diamanten bruidspaar wel raad, ze hebben jarenlang een caravan in Epe gehad en waren daar geregeld te vinden. Ze trokken er dan ook graag met de fiets erop uit in die omgeving.

Jan en Ria zijn heel creatief en maken heel veel mooie dingen waaronder schilderijen, kunstbloemen en sieraden. Jan doet ook aan modelbouw en heeft daarbij onder andere de Witte Kerk nagemaakt. (zie foto)

Ria zingt nog steeds heel graag bij het dameskoor Ladies Melody en in het verleden zijn beide jarenlang lid geweest van de carnavalsvereniging De Vikings, waarbij Jan in 1985/1986 een jaar lang als Opperviking John 7e en Ria als Prinses Ria door het carnavalsleven gingen. (zie foto)

Het feest zal zaterdagmiddag groots gevierd gaan worden met iedereen die hun lief is bij het Wapen van Noordwijkerhout. De redactie van BON wenst het bruidspaar nog heel veel fijne jaren met elkaar.