Datum: 05-10-2022 - 00:15
20
sep
'22
Vrienden zorgen ook dit jaar weer voor een flinke cheque voor de Witte Kerk. (foto's)
Geschreven door Stichting Vrienden van de Witte Kerk
Foto's PR

Meezingconcert Vrienden van de Witte Kerk was een feest. (foto's)

Eindelijk, na ruim 2,5 jaar, kon het uitgestelde meezingconcert in de Witte Kerk doorgang vinden. De Vrienden van de Witte Kerk hadden besloten om er twee avonden van te maken. Het zat ze helaas niet mee: eerst gooide corona roet in het eten, en op het allerlaatste moment zegde pianist en begeleider Guus Westdorp noodgedwongen af. De Vrienden hebben gelukkig twee waardige vervangers voor Guus weten te regelen...

Voor het publiek maakte het niet uit, ze waren enthousiast. Afgelopen vrijdagavond werd het concert aangevoerd door Jaap Somsen, die behalve piano ook accordeon speelt. Met name ‘Aan de Amsterdamse grachten’ met accordeonbegeleiding was een topper.

Zaterdagavond was de beurt aan Daniel Roos, een jonge, enthousiaste pianist. Het nummer ‘Piano man’ van Billy Joel was hem op het lijf geschreven. Maar het grootste compliment gaat toch naar het publiek.

Gewapend met een prachtig meezingboekje zongen ze de longen uit hun lijf, en het enthousiasme was groot. Of het nu ‘Bloed, zweet, en tranen’, ‘Kleine kokette Katinka’ of ‘Sounds of silence’ was, met overgave zong iedereen mee.

Wat een genot om onder de bezielende leiding van professionele muzikanten te mogen zingen. Het smaakte naar meer, en dat vond het publiek ook!