Datum: 05-10-2022 - 00:42
19
sep
'22
Rob Kool en Rob Arts nemen als 'Rob 2 for Gambia' deel aan de Rotary Challenge.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Rob Kool en Rob Arts nemen als 'Rob 2 for Gambia' deel aan de Rotary Challenge.

Rob Kool (gepensioneerd politieman) en Rob Arts (boswachter bij het AWD) uit Noordwijkerhout, nemen in oktober 2022 (start op de 21ste) deel aan de Rotary Challenge en vormen daarbij het team 'Rob 2 for Gambia'. Beide heren hebben in hun leven mooie reizen op andere continenten meegemaakt. Ze hebben gezien dat welvaart en welzijn een niet vanzelfsprekende zaak is. Heel veel mensen moeten iedere dag, 7 dagen...

in de week en 365 dagen in het jaar knokken voor hun bestaan. Kansen zijn er niet voor iedereen. Soms moet je wat geluk hebben dat iemand je een steuntje in de rug geeft om een stap in de goede richting te kunnen maken.

De deelname aan deze Rotary Challenge (dit zou al eerder zijn maar werd door corona uitgesteld) is voor de mannen de ultieme gelegenheid om mensen, via de opbrengst aan het goede doel Stichting Scholenplan Gambia van de Challenge, een steuntje in de rug te geven. Wat is er niet mooier om talentvolle jonge meiden te laten studeren om de kansen te vergroten in hun leven.

Anderzijds is een rit in 24 dagen en door 8 landen van ruim 7400 kilometer, eerst door Europa en daarna dwars door Afrika, één groot avontuur. Gedreven, beleven en laten leven zijn de sleutelwoorden voor deze Noordwijkerhouters. 

Op vrijdag 21 oktober 2022 vertrekt een karavaan met 14 auto’s vanaf de start in Zwijndrecht naar Gambia. In Gambia worden de auto's afgestaan en geveild voor het goede doel. De karavaan bestaat 14 uit goede tweedehands auto’s die in Gambia bij opbod worden verkocht.

In de auto’s worden zoveel mogelijk de al verzamelde hulpgoederen, zoals kleding, schoolspullen (waaronder 100 laptops en 200 telefoons) en medische materialen meegenomen. De opbrengst is zoals eerder aangegeven voor Stichting Scholenplan Gambia. Deze stichting bouwt en onderhoud scholen en ondersteunt leerlingen en schoolbesturen in Gambia.

De nadruk ligt op het 'Excellent Student Program' daar worden meisjes die goed kunnen studeren, maar dat niet kunnen betalen door de stichting ondersteunt. Goede studentes worden in staat gesteld om door te leren, zelfs tot en met de universiteit.

Een (Nederlandse) contact- en vertrouwenspersoon, Marloes Kok, van de stichting regelt alle zaken die te maken hebben met de studies van de meisjes en houdt toezicht dat iedere (gesponsorde) euro op de juiste plaats terecht komt. 

Deelname van de teams aan Rotary Challenge gaan als volgt.
De teams, waaronder team 'Rob 2 for Gambia', hebben een auto aangeschaft een Nissan X-Trail. Deze auto wordt door het team naar Banjul, de hoofdstad van Gambia, gereden. De tocht duurt bij elkaar maar liefst 24 dagen.

Rob & Rob zijn al een enige tijd op een flink aantal manieren druk bezig geweest om alle aan de auto gerelateerde (aankoop)kosten te laten sponsoren en dat is op dit moment bijna voor elkaar. De overige kosten (reis en verblijf) betalen ze zelf. Wilt u Rob & Rob en daarmee het goede doel ook ondersteunen dan kan nog steeds via een gift op ABN / AMRO NL80ABNA 0887 9176 23 tnv R.H. Kool.

Op de auto die Rob & Rob naar Gambia moet gaan brengen staan al een aantal sponsoren waaronder Landgoed & en Golfbaan Tespelduyn (waar ook de foto's zijn gemaakt), Garage Turnhout De Zilk en Voxius Legal Leadership / Execitive Search en ook was er een mooie bijdrage van Rotaryclub Noordwijk.

Heeft u vragen of kunt u iets betekenen voor het goede doel, dan kunt u voor nadere informatie terecht bij: Rob Kool 06-55777041.

Meer informatie:

* Over de organisatie: https://www.rotarychallenge.nl

* Over de projecten: https://www.rotarychallenge.nl/category/projecten/

* Stichting scholenplan: https://www.rotarychallenge.nl/stichting-scholenplan-gambia/

Foto's op  Landgoed & en Golfbaan Tespelduyn: BON.