24
sep
'22
Bibliotheek Koffie+ ochtend: Stel je vraag over dementie.
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek
Foto's Marije Kuiper

Bibliotheek Koffie+ ochtend: Groepsgesprek met leeftijdgenoten.

Even een goed en ontspannen gesprek met leeftijdsgenoten, over onderwerpen die ertoe doen als je ouder wordt. Op donderdag 6 oktober van 10.30-12.00 uur organiseert de Bibliotheek Bollenstreek een UP! groepsgesprek tijdens de Koffie+ in de bibliotheek van Noordwijkerhout. Tijdens het groepsgesprek staat het thema “Erbij horen” centraal. Er is koffie en iets lekkers en deelname is gratis. Als je ouder wordt kijk je anders tegen dingen aan dan vroeger...

je hebt meer levenservaring en de tijden veranderen. Dan is het fijn om eens van gedachten te wisselen met leeftijdsgenoten, te horen wat hun ideeën zijn of zelf je hart te luchten.

Een UP! groepsgesprek heeft altijd een thema en er is een ervaren groepsleider die ervoor zorgt dat er voor iedereen aandacht is. Onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers komt er in Noordwijkerhout het thema “Erbij horen” aan bod. 

Leeftijdsgenoten snappen waar je het over hebt.
Een luisterend oor aan tafel biedt herkenning, inspiratie en steun, zo blijkt uit de reacties van eerdere deelnemers: “Over sommige dingen praat je niet zo snel. Vandaag heb ik gezien hoe fijn het kan zijn om dat wél te doen. Leeftijdsgenoten snappen gewoon waarover je het hebt. Het is ook bijzonder om de verhalen van anderen te horen.” – Frans (70)

Aanschuiven voor koffie en een goed gesprek kan op 6 oktober van 10.30 tot 12.00 bij de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Noordwijkerhout. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht via www.bibliotheekbollenstreek.nl/agenda 

Wat is UP! in Nederland?
Ouderenplatform UP! organiseert door heel Nederland ontmoetingen in verschillende formats en geeft een frisse blik op ouder worden.