Datum: 02-10-2023 - 07:56
22
sep
'22
Bibliotheek cursus Digisterker: Regel zelf online je overheidszaken.
Geschreven door Bibliotheek Noordwijkerhout
Foto's Redactie BON

Bibliotheek cursus Digisterker: Regel zelf online je overheidszaken.

Belastingaangifte doen, een afspraak maken met de gemeente of zorgtoeslag aanvragen. Steeds meer zaken regel je via internet. Voor iedereen die in Noordwijkerhout woont en nog niet weet hoe dat werkt start in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Noordwijkerhout de cursus ‘Digisterker: werken met de e-overheid’. De eerste van vier lessen is op 3 oktober. Aanmelden kan in de bibliotheek Noordwijkerhout of via de website. Tijdens deze cursus...

leren deelnemers: een DigiD aan te vragen, hoe deze DigiD te gebruiken en om handiger gebruik te maken van overheidssites. Zij leren ook hoe je informatie kan aanvragen bij de gemeente Noordwijk en andere overheidsinstanties. Deelnemers maken gebruik van een laptop van de bibliotheek.

Om de cursus goed te kunnen volgen is wel wat ervaring met het gebruik van computers en internet nodig. Er wordt zorgvuldig omgegaan met privacy en veiligheid. Na deze cursus hebben deelnemers meer zelfvertrouwen om zaken thuis ook online te regelen.

De cursusdagen zijn op maandag 3, 10, 17 en 24 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek in Noordwijkerhout. De kosten zijn € 15,00 voor leden en € 20,00 niet-leden. Heb je een andere digitale vraag? Kom dan naar het digitale inloopspreekuur. In de bibliotheek van Noordwijkerhout vindt dit spreekuur iedere dinsdag plaats van 14:00-16:00 uur. Inloop is gratis!

Praktische informatie
Cursus Digisterker
Startdatum: 3 oktober
Tijd: 10.00-12.00 uur
Locatie: Bibliotheek Noordwijkerhout
Kosten: € 15,00 voor leden | € 20,00 niet-leden
Aanmelden: www.bibliotheekbollenstreek.nl of aan de balie van de bibliotheek.