Datum: 02-10-2023 - 10:06
19
sep
'22
Grote opkomst van kinderen en (groot)ouders bij ODI toneelstuk 'De jacht op de DroomDieven'.
Geschreven door Toneelvereniging ODI
Foto's PR

Grote opkomst van kinderen en (groot)ouders bij ODI toneelstuk 'De jacht op de DroomDieven'.

Afgelopen zaterdag en zondag heeft de jeugd van Noordwijkerhout kunnen genieten van 'De jacht op de droomdieven'. Gelukkig werden de dieven gevonden en kregen al de kinderen hun dromen terug. De decorgroep van toneelvereniging ODI heeft de sporthal van de tijdelijke Schelft weten om te toveren tot een kleine theaterzaal. Er moesten hangende stellages komen om de lampen aan op te hangen...

en een podium worden opgericht met gordijnen. Maar het is gelukt. De toestroom van kinderen en hun begeleiders was zo groot dat alle extra stoelen uit de kast moesten worden gehaald.

Het stuk geschreven door ODI lid Rob Maaijen was een mengeling van spanning, een heuse rap en hilarische momenten. Grapjes voor de kleintjes, maar ook voor de ouders. Wie goed keek, kon dezelfde spelers in verschillende rollen ontdekken. Steeds anders uitgedost en een totaal ander typetje spelend. Een mooi resultaat van regisseur Chantal Goozen-Witteman en hulpregisseur Alex Duivenvoorde.

Een debuut optreden voor Esmeralda van der Heijden (Liesje) en Sjoerd Prins (Tommie, dokter Bibber en detective Jansen). Ook dubbelrollen voor José Broekhof (moeder en nieuwslezeres), Gerda Prins-Nijssen (verslaggeefster en directrice) en Alex Duivenvoorde (vader, adjudant en de gekke machtswellustige professor Eigenheimer). Hans de Jong en zijn dochter Daniëlle speelden de droomdieven, terwijl Bianca Zonneveld en Sjoerd Prins de detectives (Fritsen en Jansen) hebben neergezet die alles weer goed hebben opgelost.

Het stuk was vanwege corona al een paar keer uitgesteld en nu gooide corona bijna weer roet in het eten. Eén van de spelers werd in de week van de uitvoering besmet en kon helaas niet meespelen (wat erg als je er al zolang voor hebt gerepeteerd). Gelukkig heeft Sjoerd deze extra (grote) rol overgenomen en met verve op de planken gezet.

Er was een kleurwedstrijd verbonden aan deze voorstelling. De prijswinnaars Veerle Egberts, Hugo van Zoolingen, Oringo Zijderhand, Anna Elksnis, Jade Laros, Ravi, Fay Raamsveld en Anne Pennings kregen een vrijkaart voor KidsZoo. Spelers van ODI zijn alweer druk aan het repeteren voor de najaar-stuk ’t Is niet mijn broer” dat gepland staat voor 19, 20 en 26 november.