Datum: 24-09-2022 - 23:54
8 aanbiedingen met (weekend)voordeel 
op de BON-actiepagina, klik hier.

 

18
sep
'22
Kinderyoga cursus van start in Noordwijkerhout.
Geschreven door Eveline Anthonissen
Foto's Redactie BON

Kinderyoga cursus van start in Noordwijkerhout.

Onbewust wordt er tegenwoordig veel verwacht en gevraagd van kinderen. Veel prikkels krijgen ze te verwerken en er wordt voortdurend gestimuleerd om te presteren. Kinderyoga is een weg naar bewustwording van: ‘wie ben ik?’ en ‘wat kan ik?’. Door kinderyoga komen kinderen in balans en leren ze wie ze zijn. Tijdens de lessen kinderyoga leren kinderen op een speelse, ontspannen en leuke manier bewuster te worden van zichzelf...

hun lichaam, hun emotie en hun omgeving. Ze ontwikkelen hierdoor hun zelfvertrouwen, concentratie en zelfkennis. Door de lessen krijgen de kinderen meer (innerlijke) rust. Yoga levert een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen.

De lessen worden, afhankelijk van de leeftijd, ingevuld en aangepast in de vorm van een yoga avontuur of thema les. Ook onderwerpen als omgaan met elkaar en wat zijn jouw talenten komen aan bod. Er is aandacht voor grondingsoefeningen, houdingen, ademhalingsoefeningen, mindfulness, massage en ontspanning en dit allemaal in een spelvorm. Zo vliegt de les voorbij.

Eén les yoga per week geeft kinderen de gelegenheid om de dagelijkse drukte even los te laten en weer beter in contact te komen met hun lichaam en met zichzelf. Ieder kind kan en mag gewoon zichzelf zijn en naar eigen vermogen meedoen.

Plezier in de les is het allerbelangrijkste! Kinderyoga is geschikt voor alle kinderen (van de basisschool) die het leuk vinden om te bewegen en te leren luisteren naar hun hoofd, hart en lijf.

De lessen worden gegeven door Eveline Anthonissen en vinden plaats in De Nieuwe School aan de Geversstraat in Noordwijkerhout. Vanaf zaterdagochtend 24 september gaan we van start verdeeld in leeftijdsgroepen. Meer informatie is mogelijk door te bellen naar: 06-30572591

Foto Eveline Anthonissen.