Datum: 06-06-2023 - 09:11
17
sep
'22
Gasten Zonnebloem afd. de Zilk bezoeken dahliashowtuin. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Gasten Zonnebloem afd. de Zilk bezoeken dahliashowtuin. (foto's)

Op 14 en 15 september bezochten gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem, afd. De Zilk, de Tulperij in Voorhout. De Tulperij zorgt samen met het CNB ervoor dat er in de nazomer een dahliashowtuin met meer dan 600 soorten dahlia's in bloei staat. Tijdens de excursie werd er eerst verteld over het telen van tulpen. Bij de meeste gasten wel bekend, maar toch leuk om te horen hoeveel werk er gebeuren moet voor de bollen geëxporteerd worden....

Vervolgens vertelde Anja de gasten dat de dahlia's niet uit bollen maar uit knollen groeien. De gasten werd alles over de groei en bloei verteld: de vele kleuren, maar ook de verschillende vormen: bal dahlia, cactus dahlia, dinner plate dahlia.

Na de excursie werd er genoten van een kopje koffie/thee met heerlijk zelf gebakken boterkoek. Tot slot konden de gasten nog even rondlopen in de showtuin. Wie wilde kon nog een boeketje dahlia's plukken om thuis van te genieten.

Een bezoek aan de Tulperij is zeker de moeite waard. De gasten en vrijwilligers hebben mede door het mooie weer erg genoten van deze activiteit.

Foto's PR.