Datum: 06-10-2022 - 16:11
13
sep
'22
Druk bezochte rijvaardigheidscursus voor 50+ automobilisten. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Druk bezochte rijvaardigheidscursus voor 50+ automobilisten. (foto's)

Op dinsdag 13 september organiseerde de afdeling Veilig Verkeer Noordwijk en Teylingen (VVN) een rijvaardigheidscursus voor automobilisten van 50 jaar en ouder. De cursus werd met een sessie in de morgen en een sessie in de middag gegeven in de Duinpan van De Zilk. De cursus bestaat uit een rit met een rijinstructeur, een theoretisch gedeelte en workshops om inzicht te krijgen in de eigen rijvaardigheid. De rijvaardigheidsrit is bedoeld...

om automobilisten van 50 jaar en ouder inzicht te geven in hun verkeersgedrag en er wordt ingegaan op (nieuwe) verkeersregels. Ook wordt er vrijblijvend advies gegeven.

In een ontspannen sfeer gaan de rijinstructeurs met de cursisten ongeveer een halfuur rijden in hun eigen auto. Het gaat daarbij nadrukkelijk niet om een examen of test. Het rijbewijs kan niet worden ingenomen. 

Burgemeester Wendy Verkleij was in de middag ook aanwezig en zij sprak de cursisten toe en wenste ze veel succes met de rijvaardigheidscursus. Ook de burgemeester reed met haar auto een rondje door De Zilk en natuurlijk met een instructeur naast haar. Na afloop was hij erg tevreden over de rijstijl van onze burgemeester.

Rond de 75 automobilisten (verdeeld over een sessie in de ochtend en in de middag) uit de verschillende dorpen namen deel aan de cursus.

De cursisten bezochten een aantal workshops in de Duinpan, waarin Paul Terpstra van Terpstra Brillen en Lenzen het gezichtsvermogen onder ogen nam.

Ook werd het gehoor en reactievermogen getest, alle drie de bewegingsactiviteiten die relevant zijn voor het verkeer stonden allemaal centraal.

Foto's BON.