Datum: 06-06-2023 - 08:10
13
sep
'22
Nieuwe directeur Dennis Engelhart van de KTS stelt zich voor.
Geschreven door Teylingen College KTS
Foto's Redactie BON

Nieuwe directeur Dennis Engelhart van de KTS stelt zich voor.

De KTS in Voorhout is het schooljaar begonnen onder leiding van een nieuwe directeur, Dennis Engelhart. Zijn missie: behoud van de goede naam die de KTS heeft als vakschool. Tegelijkertijd wil hij benadrukken dat de school dé startplek is voor leerlingen met een praktische leerstijl en een mavo-/havo-advies. De 52-jarige Dennis Engelhart uit regio De IJmond is ruim twintig jaar werkzaam in het onderwijs. Hij heeft ervaring...

in het vmbo en mbo als docent en manager. ‘De leerling centraal’ en ‘maatwerk voor iedere leerling’, vindt hij belangrijk. De KTS heeft een uitgebreide ondersteuningsstructuur en dit past dan ook goed bij hem.

Arbeidsmarkt
Als nieuwe directeur wil Engelhart graag benadrukken, dat ook leerlingen met een mavo-/havo-advies op hun plek zijn op de KTS. Op deze niveaus worden leerlingen te vaak afgerekend op hun denkvermogen, vindt hij.

Wanneer zij een meer praktische leerstijl hebben kunnen ze de doorlopende leerroute vmbo-mbo-hbo volgen. Uiteindelijk kost dit leerlingen maar één jaar extra. Met hun aangeleerde vakvaardigheden zijn zij een welkome aanvulling op de arbeidsmarkt, zowel in de techniek- als in de horecabranche.

Van timmerman tot architect
De KTS biedt, in samenwerking met mboRijnland, al mbo niveau 2-opleidingen. Elk jaar melden zich hier meer leerlingen voor aan en de school is dan ook voornemens om het aantal opleidingen uit te breiden.

Daarnaast bestaat de wens om de samenwerking met het mbo uit te bouwen naar doorlopende leerlijnen op niveau 3 en 4. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gaan snel en er is veel vraag naar afgestudeerden op deze niveaus.

Juist omdat leerlingen met een mavo-advies of hoger de kans moeten krijgen om door te stromen, wil de KTS de verschillende leerroutes aanbieden. “Op de KTS leer je timmeren, maar je schoolcarrière bij ons kan ook de start zijn van een loopbaan als architect”, aldus Engelhart.

Foto PR.