Datum: 01-10-2023 - 17:47
11
sep
'22
Competitiewedstijd voetbalseizoen 2022/2023 VVSB uit Noordwijkerhout in derde klasse zondag.
Geschreven door Tekst: Stefan van den Burg
Foto's Redactie BON

VVSB en Groene Ster weten niet te scoren. (uitslagen + stand)

Na de Noordwijkerhoutse feestweek heeft VVSB dit niet winnend weten af te sluiten. Groene Ster uit Heerlerheide was op bezoek in Noordwijkerhout en beide ploegen hielden de verdedigingslinies goed gesloten. Beide ploegen kregen wat kansen, waarbij aangetekend dat de gasten de beste kansen hadden. Aanvoerder Dylan Zwartjes schoot na een kwartier voetbal een strafschop op de paal. Gescoord werd er echter niet...

 

VVSB had al na 2 minuten de score kunnen openen. De voorzet vanaf de rechterkant kwam net achter Jesse van Nieuwkerk terecht waardoor de spits van VVSB niet goed kon uithalen. De openingsfase bleef voor VVSB totdat Groene Ster in de 14e minuut een strafschop kreeg.

Een handsbal van Richelo Fecunda was voor scheidsrechter Jensch voldoende om de bal op 11 meter neer te leggen. Echter was het de tweede week op rij dat de tegenstander van VVSB niet uit een strafschop wist te scoren. Aanvoerder Dylan Zwartjes schoot de penalty op de paal.

Na de strafschop bleef Groene Ster het initiatief in de wedstrijd houden en drong het VVSB terug op eigen helft. Zo bracht doelman Ruben Valk redding op een scrimmage voor zijn doel. Even later zorgde Obi Onyeike er op het allerlaatste moment voor dat hij het schot van Bas Breukers kon blokken.

Na de rust begon VVSB opnieuw met een grote kans, maar doelman Mark Voss plukte de bal voor de lijn van de voeten van Onyeike. Een wedstrijd die op het middenveld werd uitgevochten volgde alwaar het laatste kwartier alweer aanbrak.

In het laatste kwartier werden de verdedigingslinies ietwat geopend wat zorgde voor een aantrekkelijker schouwspel. Zo voorkwam VVSB-doelman Valk dat invaller Amin Elalji wist te scoren. Collega-doelman Voss voorkwam dat Danny Bakker de waarschijnlijk enige treffer op zijn naam zou krijgen.

De grootste kans was in de blessuretijd voor Breukers. De aanvaller van Groene Ster ontsnapte aan de buitenspelval, liep alleen af op doelman Valk, maar schoot jammerlijk naast.

Met dit gelijkspel behoudt VVSB de 7e plaats op de ranglijst. Aanstaande zaterdag gaan de mannen van Wilfred van Leeuwen op pad om te spelen in Rosmalen. Bij de plaatselijke OJC wordt om 19.00 uur afgetrapt.

VVSB – Groene Ster 0-0.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (68. Puck Postma), Obi Onyeike, Max Ossendrijver, Tim de Rijk, Jermano Lo Fo Sang (68. Jelmer Vijlbrief); Lars Rauws, Danny Bakker, Ian van Otterlo; Leroy George (68. Matthieu van den Assem), Jesse van Nieuwkerk (62. Jayson Halman).

Tekst: Stefan van den Burg.