Datum: 01-10-2023 - 17:31
10
sep
'22
Dagboek van de Oranjefeesten in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Dagboek Oranjefeesten 2022 vrijdag: (foto's + filmpje > afsluiting Oranjefeesten met lasershow.

De Oranjefeesten van 2022 in Noordwijkerhout zijn afgelopen zaterdag en zondag al van start met verschillende activiteiten. Op zaterdagavond was er de hilarische Glamour Bingo Show in Café van der Geest en op zondagmorgen de Baggerloop in de weilanden rondom de Leeweg (de Poep) georganiseerd door CV De Vikings. Zondagmiddag was het de beurt aan de Boekhorstruiters op hun terrein achter in de Zeestraat....

Deze paardensportvereniging hield een Kris Kras Cross wedstrijd voor paarden en pony's en een menwedstrijd voor enkel- en meerspannen. Klik hier voor de foto's van zaterdag en zondag.

Op maandagmiddag was het Klaverjassen, Jokeren en Biljarten (Vlotbruggen) in Puyckendam. Op maandagavond vond de Oranjebridgedrive plaats en Oranjebowlingtoernooi bij All American BowlingKlik hier voor de foto's.

De dinsdag staat traditioneel in het teken van de opening van de kermis en de seniorenmiddag in Woonzorgcentrum Munnekeweij. (Klik hier voor de foto's) In het centrum van het dorp was er de Jaarmarkt (klik hier voor de foto's) en op Landgoed & Golfbaan Tespelduyn het Open Noordwijkerhouts Golfkampioenschap. 

Woensdagmorgen waren er spelochtenden op de Regenboogschool en de Honingraat en in de middag was er het schatgraven voor de kinderen. Woensdagavond was er voor de jeugd en voor de volwassenen de Oranjeloop en later op de avond was er ook nog een gezellige feessie op De Steeg. Klik hier voor de foto's van de woensdag.

De donderdagochtend begon vroeg met de viswedstrijd en was er bij de Duinschutters het Vogelschieten. Bij Puyckendam kon men Klootgooien, Sjoelen en lunchen. In de middag was het Bing-Time in Puyckendam en het Palingtoernooi bij Tennisvereniging De Boekhorst. Donderdagmiddag en avond vond 'Schijt je rijk' plaats maar helaas zonder s.... en rondom De Steeg was het gezellig met Tonsjorren en optreden van artiesten.

Vandaag vrijdag is de officiële laatste dag van de Oranjefeesten, maar zaterdag is er nog wel de motorcross op de Herenweg. Vanochtend vroeg gingen heel wat Noordwijkerhouters op pad naar de Pilarenlaan, daar vond het Tonknuppelen plaats.

Het bleef deze ochtend gelukkig nagenoeg droog en alle tonnen werden kapot gegooid. Bij de eerste ton werd het balletje er uitgeslagen door Jeroen van Elk en hij won de 'Ron van den Burg Wisselbokaal Tonknuppelen'. Burgemeester Wendy Verkleij liet de traditie niet verloren gaan en gooide als burgemeester ook een knuppel, alleen helaas niet tegen de ton....Klik hier voor de foto's.

Vrijdagmiddag werd, na een door de regen met een enig uitstel, om 17.00 uur toch de Ronde van Noordwijkerhout in de verschillende klassen op de fiets verreden. De jongste wielrenners hadden het wel het zwaarst van allemaal, want de regen viel op dat moment met bakken uit de lucht.... maar deze diehards lieten zich niet kennen en reden gewoon op hun best de wielerwedstrijd.

Daarna was het de beurt aan de trimmers (soort van dikke bandenrace) en als laatste was er de Orange Bike Race met heel wat bekende Noordwijkerhoutse namen. Vrouwen en mannen met zijn allen op de bekende oranjefiets of samen op de oranjetandem, dat maakte in deze wedstrijd niet uit want het moto was meedoen is belangrijker dan winnen. Klik hier voor de foto's.

Vrijdagavond was om 22.00 uur de officiële afsluiting van de Oranjefeesten 2022. Ook de traditie van het vuurwerk moest er dit jaar aan geloven, maar daar kwam een gave lasershow op De Steeg voor terug. Zie foto's en filmpjes.

Ook was er nog eenmaal feesten, met hier en daar een druppie regen, op de Steeg en in de diverse horecagelegenheden. Vandaag zaterdag 10 september sluiten we echt af met de motorcross op het terrein aan de Herenweg. (later de foto's)

De redactie van BON probeert de komende Oranjefeestdagen zoveel mogelijk activiteiten te bezoeken en daar een dagboek met fotoverslag van te plaatsen op BON. Voor veel activiteiten geldt, dat de volledige uitslagen later nog zullen volgen. 

Foto's lasershow BON.