Datum: 25-09-2022 - 01:35
8 aanbiedingen met (weekend)voordeel 
op de BON-actiepagina, klik hier.

 

11
sep
'22
Dagboek van de Oranjefeesten in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Dagboek Oranjefeesten 2022 zaterdag: (160 foto's Grand Prix motorcross).

De Oranjefeesten van 2022 in Noordwijkerhout zijn afgelopen zaterdag en zondag al van start met verschillende activiteiten. Op zaterdagavond was er de hilarische Glamour Bingo Show in Café van der Geest en op zondagmorgen de Baggerloop in de weilanden rondom de Leeweg (de Poep) georganiseerd door CV De Vikings. Zondagmiddag was het de beurt aan de Boekhorstruiters op hun terrein achter in de Zeestraat....

Deze paardensportvereniging hield een Kris Kras Cross wedstrijd voor paarden en pony's en een menwedstrijd voor enkel- en meerspannen. Klik hier voor de foto's van zaterdag en zondag.

Op maandagmiddag was het Klaverjassen, Jokeren en Biljarten (Vlotbruggen) in Puyckendam. Op maandagavond vond de Oranjebridgedrive plaats en Oranjebowlingtoernooi bij All American BowlingKlik hier voor de foto's.

De dinsdag staat traditioneel in het teken van de opening van de kermis en de seniorenmiddag in Woonzorgcentrum Munnekeweij. (Klik hier voor de foto's) In het centrum van het dorp was er de Jaarmarkt (klik hier voor de foto's) en op Landgoed & Golfbaan Tespelduyn het Open Noordwijkerhouts Golfkampioenschap. 

Woensdagmorgen waren er spelochtenden op de Regenboogschool en de Honingraat en in de middag was er het schatgraven voor de kinderen. Woensdagavond was er voor de jeugd en voor de volwassenen de Oranjeloop en later op de avond was er ook nog een gezellige feessie op De Steeg. Klik hier voor de foto's van de woensdag.

De donderdagochtend begon vroeg met de viswedstrijd en was er bij de Duinschutters het Vogelschieten. Bij Puyckendam kon men Klootgooien, Sjoelen en lunchen. In de middag was het Bing-Time in Puyckendam en het Palingtoernooi bij Tennisvereniging De Boekhorst. Donderdagmiddag en avond vond 'Schijt je rijk' plaats maar helaas zonder s.... en rondom De Steeg was het gezellig met Tonsjorren en optreden van artiesten. Klik hier voor de foto's van donderdag.

Vrijdagochtend gingen heel wat Noordwijkerhouters vroeg op pad naar de Pilarenlaan, daar vond het Tonknuppelen plaats. Vrijdagmiddag werd de Ronde van Noordwijkerhout in de verschillende klassen op de fiets verreden. Vrijdagavond was er om 22.00 uur als afsluiting van de Oranjefeesten een lasershow op De Steeg, daarna was het nog even het laatste feestje vieren voor de Witte Kerk. 

Zaterdag 10 september:
De start van de Oranjefeesten was op zaterdag en eindigde een week later ook op zaterdag met een mooi slotstuk: de Grand Prix motorcross. Het is de laatste jaren elke keer weer spannend of men de motorcross kan organiseren. Na een behoorlijke thriller was het op het allerlaatste moment toch weer gelukt, met dank aan Kees Warmerdam voor het beschikbaar stellen van het terrein langs de Herenweg maar wel voor de allerlaatste keer.

Voor het zevende jaar alweer streden de coureurs om de Grand Prix van Noordwijkerhout. Er werd gereden in diverse klassen (met natuurlijk ook Noordwijkerhouters en een Zilker), 50/65/85 cc (Troy vd Weijden, Sven Heemskerk, Mike Kuipers), 125 cc (Mark Hachmang, Mike Plesman, Diederick vd Slot), 250 cc (Peter Heemskerk, Bart vd Berg, Dennis vd Poel, Peter vd Berg),

Dames (Jet Warmenhoven), veteranen (Cor Warmerdam, Hein Hachmang, Nol van Kesteren, Erik-Jan Kleverlaan, Martijn Heemskerk, Edwin Duivenvoorde), 500 cc (Danny Granneman Noordwijkerhout en Barry van Eck De Zilk en als klapstuk de Superklasse.

Mede door het mooie weer (ondanks 1 klein buitje) trok de motorcross weer heel veel publiek. En met deze laatste super mooie activiteit kwamen de Oranjefeesten voor 2022 weer ten einde. De volledige uitslagen van alle activiteiten van de Oranjefeesten zullen later nog door de Oranjevereniging bekend worden gemaakt. 

Foto's BON.