Datum: 24-09-2022 - 23:43
8 aanbiedingen met (weekend)voordeel 
op de BON-actiepagina, klik hier.

 

09
sep
'22
Dagboek van de Oranjefeesten in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Dagboek Oranjefeesten 2022 donderdag: (lucht)foto's > viswedstrijd, vogelschieten, sjoelen, klootgooien, schijt je rijk, tonsjorren, artiesten (filmpje).

De Oranjefeesten van 2022 in Noordwijkerhout zijn afgelopen zaterdag en zondag al van start met verschillende activiteiten. Op zaterdagavond was er de hilarische Glamour Bingo Show in Café van der Geest en op zondagmorgen de Baggerloop in de weilanden rondom de Leeweg (de Poep) georganiseerd ..

door CV De Vikings. Zondagmiddag was het de beurt aan de Boekhorstruiters op hun terrein achter in de Zeestraat. Deze paardensportvereniging hield een Kris Kras Cross wedstrijd voor paarden en pony's en een menwedstrijd voor enkel- en meerspannen. Klik hier voor de foto's van zaterdag en zondag.

Op maandagmiddag was het Klaverjassen, Jokeren en Biljarten (Vlotbruggen) in Puyckendam. Op maandagavond vond de Oranjebridgedrive plaats en Oranjebowlingtoernooi bij All American BowlingKlik hier voor de foto's.

De dinsdag staat traditioneel in het teken van de opening van de kermis en de seniorenmiddag in Woonzorgcentrum Munnekeweij. (Klik hier voor de foto's) In het centrum van het dorp was er de Jaarmarkt (klik hier voor de foto's) en op Landgoed & Golfbaan Tespelduyn het Open Noordwijkerhouts Golfkampioenschap. 

Woensdagmorgen waren er spelochtenden op de Regenboogschool en de Honingraat en in de middag was er het schatgraven voor de kinderen. Woensdagavond was er voor de jeugd en voor de volwassenen de Oranjeloop en later op de avond was er ook nog een gezellige feessie op De Steeg. Klik hier voor de foto's van de woensdag.

De donderdagochtend begon vroeg met de viswedstrijd in de Leidsevaart, klik hier voor een verslag van de wedstrijd. Vervolgens was er bij de Duinschutters het Vogelschieten en bij Puyckendam kon men Klootgooien, Sjoelen en lunchen. In de middag was het Bing-Time in Puyckendam en het Palingtoernooi bij Tennisvereniging De Boekhorst.

Donderdagmiddag moesten twee koeien in een willekeurig vakje schijten bij 'Schijt je rijk', maar helaas de dieren hadden er geen zijn in en werden de prijzen maar verloot. De eerste prijs van € 350,- was voor Thijs Nulkes.

Je kon deze middag ook lekker meezingen met Loek den Elzen bij Brasserie Op Dorp of de sterke mannen en vrouwen bekijken bij het Tonsjorren op De Steeg. In de avond was het weer feest op De Steeg met een optreden van Danny Froger (u weet wel de zoon van....) zie filmpje waar Danny een medley zingt van o.a. zijn vader René.

De redactie van BON probeert de komende Oranjefeestdagen zoveel mogelijk activiteiten te bezoeken en daar een dagboek met fotoverslag van te plaatsen op BON. Voor veel activiteiten geldt, dat de volledige uitslagen later nog zullen volgen. 

Foto's Oranjefeest-donderdag BON en PR. Luchtfoto Kermis en De Steeg: Bart Kanters.